1. Plant Simulation világkonferencia Stuttgart, és SmartTalk magyar fejlesztés világhódító úton

A múlt héten lett volna esedékes a következő bejegyzés a fórumon… csak hát az események elragadtak 🙂 Szerencsére csupa jó dolog történt, aminek a főbb pontjairól most be is számolok.

Stuttgart nem csupán a Mercedes városa, hanem a Plant Simulation városa is, a Plant Simulation fejlesztése Stuttgartban történik (ennek történelmi okai vannak, de ezt majd egy másik bejegyzésben), és eddig is rendeztek felhaszálói konferenciát évente az ügyfeleknek, de az korábban eléggé belterjes német nyelvű találkozó volt. Most végre megtört a jég, és egy valóban nemzetközi konferenciát rendeztek – szerencsére angol nyelven 🙂

SmartTalk könyvtár bemutató

SmartTalk könyvtár bemutató

A fejlesztőkkel nagyon jó viszonyban vagyunk, ezért meghívták a graphIT Kft. Tecnomatix csapatát is, hogy tartsunk egy előadást. Emellett kis hazánkból előadott a Széchenyi Egyetemről Dr. Jósvai János nagyra becsült barátom is, és az MTA Sztaki képviseletében Dr. Kádár Botond is. Szóval az elmúlt évek hazai munkája, amelyet végeztünk, végzünk, végezni fogunk az nem volt hiábavaló.

A graphIT Kft. előadása egy különösen érdekes téma köré csoportosult – hogyan lehet csökkenteni a programozási igényt a Plant Simulation rendszerben? Ez azért fontos kérdés, mert bár programozással a Plant Simulation rendszerben mindent meg lehet oldani, a cégek többségénél a gyártástervezők, lean szakemberek nem programozók. Számukra fejlesztette a graphIT Kft. a SmartTalk könyvtárat, amely az Excel könnyű kezelhetőségéhez hasonló egyszerű vizuális programozást valósít meg a Plant Simulation alatt.

SmartTalk könyvtár - Vizuális programozás Plant Simulation alapon

SmartTalk könyvtár – Vizuális programozás Plant Simulation alapon

A SmartTalk könyvtárat már tesztelik itthon is felhasználók, és komoly érdeklődés volt más országokból, még a távol keletről is a könyvtár iránt. A Plant Simulation fejlesztéssel megegyeztünk, hogy még néhány funkció várhatóan bekerül a Plant Simulation rendszerbe, amivel még jobban használható lesz a SmartTalk könyvtár.

A SmartTalk könyvtár a graphIT Kft.-től szerezhető be, az oktatási intézmények és diákok hamarosan ingyen letölthetik.

Leave a Reply