Plant Simulation Worldwide User Conference 2015 beszámoló és tippek trükkök

A múlt héten pont emiatt nem volt időm írni… jó kifogás ugye? Ez van, megpróbáltam.

Szóval múlt héten Stuttgartban jártam a Plant Simulation felhasználók éves konferenciáján. Hosszú ideig ez a konferencia egy német nyelvű rendezvény volt, de a Plant Simulation világszintű terjedésével ez megváltozott, és már második alkalommal rendezték meg angol nyelven. Ez meg is látszott a részvételen, 220 fő regisztrált, 37 nemzetből, és 90 cégtől, ami nagyon komoly szám.

WP_20150616_08_12_21_Pro

A konferenciának két fő része volt, az egyikben a fejlesztők mutatták be a főbb területeket, újdonságokat, a másikban pedig felhasználók prezentálták saját sikereiket. Az egyik legérdekesebb előadás a német HOMAG cég előadása volt. Ez a cég faipari gépeket gyárt, és a Plant Simulationt többek között arra használják, hogy a megrendelőknek bemutassák a kész gép működését, és azt, hogy a gyártási folyamatba hogyan illeszkedik be. A cégről itt lehet olvasni: http://www.homag.com/en-en/Pages/home.aspx

A konferencián nagyon sok érdekes téma volt, kiemelten látszott, hogy a 3D szimuláció a jövő, és a Plant Simulation óriási léptekben halad a 3D modellezés teljessé tétele felé.

WP_20150615_11_40_57_Pro

A konferenciáról három tippet hoztam “ajándékba”, az első a HTML reportok egymásba ágyazhatóságát mutatja be, a második azt, hogyan lehet a 3D dolgozót járásra bírni (nem a kelj fel és járj paranccsal elárulom 😉 ), a harmadik pedig azoknak segít, akiknek több Plant Simulation verzió van a gépükön, hogy miképp tudják az ikon cseréjével jól megkülönböztetni őket. Álljon itt három kis videó ezekről.

1. HTML reportok egymásba ágyazása: a példában először elkészítjük a manuális állomások jelentését, aztán az automata állomásokét, végül a kettőt belerakjuk egy jelentésbe, és kiegészítjük még pár grafikonnal.

2. Menő dolgozó készítése (menő ugye?):

3. Ikonok beállítása verzióhoz:

A konferencián annyi érdekes információ volt, hogy a következő néhány cikk is többé kevésbé a konferencia témáihoz fog kapcsolódni.

Leave a Reply