Tecnomatix Plant Simulation Diákverzió letöltése

A Plant Simulation diszkrét, esemény vezérelt szimulációs modellezési eszköz segíti a diákokat felkészülni a jövőbeni gyártási kihívásokra

Előnyök

– Ingyenes éves license az iparban alkalmazott gyártási szoftverhez
– Korai felkészülés a munkaerőpiaci kihívásokra az ipar vezető gyártási szimulációs technológiájának megismerésével
– Kapcsolatépítési lehetőségek a globális fórum felhasználóival
Tulajdonságok
– Komplex gyártási rendszerek és vezérlési stratégiák szimulációja
– Objektum orientált, hierarchikus modellek, amelyek felölelik az üzleti, logisztikai és gyártási folyamatokat
– Dedikált alkalmazási objektumkönyvtárak a tipikus gyártási szcenáriók gyors és hatékony modellezése érdekében
– Grafikonok és diagramok a kibocsátás, az erőforrások és a szűk keresztmetszetek elemzéséhez
– Széleskörű analízis eszközök, beleértve az automatikus szűk keresztmetszet észlelést, a Sankey diagramokat és Gantt diagramokat
– 3D online megjelenítés és animáció
– Integrált kísérletkezelés
– Automatizált rendszerparaméter optimalizálás
– Nyitott rendszer architektúra a több interfész és az integrációs lehetőségek (CAD, ODBC, XML, stb.) támogatására
– Interaktív oktatási anyagok és közösségi média hozzáférés a releváns tartalmakhoz

Összegzés

A Siemens PLM Software Tecnomatix Plant Simulation szoftvere gyártó rendszerek és termelési folyamatok szimulációját és optimalizálását teszi lehetővé. A Plant Simulation alkalmazásával optimalizálható az anyagáramlás, az erőforrás kihasználás és a logisztika a működés tervezésének minden szintjén, a globális gyártó létesítményektől kezdve, a helyi üzemeken át egészen a speciális gyártósorokig és folyamatokig. Napjainkban, mikor a legfontosabb a költségek csökkentése és az idő nyomása a gyártásban, a folyamatos globalizáció mellett, a logisztika a sikeres vállalatok kulcsfontosságú tényezőjévé vált. Egyre nagyobb az igény a JIT/JIS (just-in-time/just-in-sequence) alkalmazására, a Kanban bevezetésre, az új gyártósorok tervezésére és felépítésére, valamint a globális termelési hálózatok kezelésére, aminek megvalósításához objektív döntési kritériumokra van szükség, amelyek támogatják a vezetőséget megoldási alternatívák kiértékelésében és összehasonlításában.

A Plant Simulation segítségével logisztikai rendszerek (pl. gyártás) digitális modellje hozható létre a rendszer karakterisztikájának megismeréséhez és a teljesítmény optimalizálásához. A digitális modell lehetővé teszi kísérletek végrehajtását, illetve „mi lenne, ha…” jellegű szcenáriók futtatását anélkül, hogy ez a valós rendszerben bármilyen zavart okozna, vagy akár a gyártási folyamat tervezése során még a valós rendszer bevezetése előtt megismerhető a várható működés. A széleskörű analízis eszközöknek, statisztikáknak és diagramoknak köszönhetően kiértékelhetők a különböző gyártási forgatókönyvek és gyors, megbízható döntések hozhatók már a gyártástervezés korai szakaszában.

Mit tartalmaz?

A Plant Simulation letölthető diákverziója ugyanazokat a fő funkcionalitásokat tartalmazza, amelyeket a vezető mérnökök is alkalmaznak. Kihasználhatók a szoftver erőteljes objektum orientált architektúrája és modellező tulajdonságai, amelyek lehetővé teszik akár a legkomplexebb rendszerek létrehozását és karbantartását, beleértve a fejlett kontroll mechanizmusokat is. A Plant Simulation felhasználói felülete követi a Microsoft Windows standardokat, ezáltal is segítve, hogy a felhasználó minél gyorsabban produktívvá válhasson. A szimulációs modellek gyorsan létrehozhatók a speciális üzleti folyamatok alkalmazási objektumkönyvtár-komponenseinek felhasználásával. A könyvtárak bővíthetők saját objektumokkal is egy hatékony programozási környezeten keresztül a szimulációs tulajdonságok kiterjesztése érdekében. Az automatikus optimalizálási eszközök, a szimulációs eredmények elemzése és a szimulációs modellek 3D megjelenítése szintén elérhető a diákverzióban.
Képzés és támogatás
A Plant Simulation alkalmazása számos úton elsajátítható. Egyrészt a szoftverben találhatók példa modellek, bemutató videók és interaktív oktatóleckék, amelyek lefedik az alapvető modellezési és szimulációs tulajdonságokat, egy „lépésről – lépésre” online súgó segítségével. Ezek az oktatási eszközök tökéletes segítséget nyújtanak a diszkrét eseményvezérelt szimulációs modellezési technikák elsajátítására a Plant Simulation-ben, a termelékenység növelésére és a világ vezető műszaki és termeléstervező vállalatai által igényelt képességek elsajátításához.
A Plant Simulation Diákverzió letöltésére történő regisztrálásával egy globális felhasználói közösség tagjává válsz. A Siemens dedikált csatornákat üzemeltet a YouTube-on, a Slideshare-en, a Facebook-on, a Twitteren és más közösségi oldalakon, ahol tippek, aktuális események és hasznos oktatási anyagok is megtalálhatók.

Kinek?

A Plant Simulation Diákverzió letöltése kortól függetlenül bárki számára elérhető, akinek aktív hallgatói jogviszonya van valamely akkreditált egyetemmel, műszaki főiskolával, szakközépiskolával, vagy gimnáziummal. A modellek 80 objektumos méretig hozhatók létre és kihasználhatók a Plant Simulation osztálykönyvtárak is. A szoftver kizárólag Windows környezetben érhető el. A jelenlegi ajánlat egy éves időtartamra vonatkozik, de könnyen kibővíthető egy év után újraregisztrálással. A Plant Simulation Diákverzió kizárólag oktatási, tanulási céllal tölthető le, és a Diákverzióban létrehozott modellek nem nyithatók meg a Plant Simulation kereskedelmi verzióiban.

Letöltés: https://www.plm.automation.siemens.com/en_us/academic/resources/tecnomatix/simulation-download.cfm?stc=huiia432901&nm=graphit&pid=0013000000HYMgfAAH

 

 

Leave a Reply