Óraátállítás Plant Simulation módra

Közeledik az óraátállítás, ma 1 órával többet alszunk 🙂

A Plant Simulation esetében is felmerülhet a kérdés, hogy az óraátállítást tudja-e kezelni, hiszen időben futtatjuk a szimulációt. Igen, van ilyen lehetőség, a Preferences menü Units fülén a Daylight saving time opcióval lehet bekapcsolni a nyári és téli időszámítás kezelését. Ez a beállítás csak az újonnan készített modellekre vonatkozik.

daylight1

A modell, amit használunk, nagyon egyszerű, egy Source, egy SingleProc és egy Drain van csak benne, és egy belépési kontroll a Drainnek, ami így néz ki:

daylight2

Szóval azt csinálja, hogy az eventcontrollerben beállított kezdőérték (esetünkben 2016.01.01, 0 óra) után, amint a szimuláció eléri a június 30-at, megállítja a szimulációt. Nézzük, meg, hogy a modell hogyan viselkedik, ha be van állítva a Daylight saving, és ha nincs:

Normál esetben egy 182 nap, viszont, ha az óraátállítás be van állítva, akkor az eredmény különböző, 181 nap és 23 óra. Látszik, hogy az óraállítás miatt tavasszal elveszítünk egy órát, amit most ősszel visszanyerünk 🙂 szép álmokat mindenkinek 😉

 

Leave a Reply