Hogyan vált a Siemens Drives termelése átláthatóbbá?

Az egyesült királysági székhelyű Siemens Drives, a SIMATIC IT Preactor megoldáscsomagját használja az igények jobb előrejelzése és a készáru raktár készletszintjének kb. 20 %-kal történő csökkentése érdekében.

siemensdrives

Az Egyesült Királyság Congleton városában, a Siemens Drives által gyártott változtatható sebességű hajtóművek minden évben bejárják a világot, hogy felhasználják őket azok a gyártók, akik a termelékenységük növelésére, illetve a piacra kerülési idő és költségek csökkentésére törekednek.

A Siemens Drives egyik főbb kihívása, hogy a congletoni gyáruk nem értékesít közvetlenül, hanem egy németországi raktárba szállít, amely a világ minden tájáról érkező, viszonteladói és vásárlói rendeléseket teljesíti. A vállalat nem a vevői értékesítésre alapozza a termelési bázisát, hanem a hirtelen kereslet növekedést kell kezelnie, illetve időnként csupán négy, vagy öt napos határidővel szükséges a raktárkészleteket feltöltenie.

„A készletszintek, a nyitott rendelések, továbbá az értékesítési előrejelzések a havi tervezéshez, mind egy ember felelőssége lett, számos formulával tűzdelt, különálló táblázatokat használva,” – magyarázza Simon Evans, a Siemens Drives operatív ellátási láncának vezetője. „A szállítási teljesítmény nagyon magas volt, viszont bármilyen manuális megközelítés hajlamos hibákhoz vezetni, illetve minden felelősség csupán egy alkalmazottra hárult, így egyetlen potenciális hibázási lehetőséggel.”

A Siemens Drives úgy döntött, hogy bevezeti a Siemens SIMATIC IT Preactor korszerű tervező és ütemező megoldásait – amely Microsoft SQL adatbázist használ. Így most a gyárnak, van egy valós adatokkal dolgozó, grafikus tervező eszköze.

Sally Bright, a vállalat tervezői csapatának vezetője szerint: „Ahelyett, hogy megnéznénk a raktáron lévő mennyiségeket, azt láthatjuk, hogy mennyit szeretnénk raktáron tartani, illetve egyértelmű választ kapunk a kapacitásunkról.”

„Ami lenyűgöző, hogy milyen gyorsan éri el a rendszer a nyers adatokat és készíti el azok alapján az új tervet” – mondja Evans. „Az információ az előrejelzéstől, azonnal elérhetővé válik, amely változásokról egy látható jelzést is kapunk. Ha korrekcióra van szükség, azt nagyon gyorsan végre tudjuk hajtani.”

A jobb tervezés azonnali javulást eredményezett a Siemens Drives mindennapjaiban, és a szállítási képessége is azon nyomban emelkedett. Továbbá a gyár, 20 %-kal csökkentette a készáruraktár készletszintjét, 11 millióról 9 millió euróra.

A termelési feladatok természetével és sorrendjével kapcsolatos teljes egyértelműség azt jelenti, hogy a dolgozók mostantól hatékonyabban tudják beállítani a gépéket. Mindez 14 %-os javulást eredményezett a működési hatékonyság terén, illetve a folyamatközi készletek költsége 45000-ről 15000 fontra csökkent.

Evans szerint a Preactor termékek egyértelmű stratégiai hozzájárulást jelentenek a Siemens Drives számára. „Az új tervezési és ütemezési eszközeink megváltoztatják a gyárról való gondolkodásunk módját, lehetővé téve számunkra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk ügyfeleinknek, és hogy elvezessen minket a lean termelés következő szintjére.„

Forrás: http://www.technologyrecord.com/Article/how-siemens-drives-is-achieving-greater-clarity-57567#.WKGbiDhQq70

Leave a Reply