BREAKING: az SAP Siemens Teamcenter integrációja új szintre lép egy meglepő szövetség keretében

Azt hiszem az elmúlt sok éves tapasztalatom során az egyik leggyakoribb kombinációja az IT rendszereknek a gyártó cégeknél az SAP és a Siemens megoldások voltak. Ez nem véletlen, hiszen az SAP nagyon erős ERP rendszer, ami a HANA verzióval tovább erősíti felhő és on-premise portfolióját is. A Siemens a legátfogóbb mérnöki szoftver és automatizálási eszköz portfoliójával gyakorlatilag megkerülhetetlen eleme az ipari feladatoknak és megoldásoknak. Ahogy az lenni szokott az elmúlt pár évben mindkét cég át-átnyúlt a másik cég területére, ami inkább kellemetlenségeket okozott, mint üzleti előnyt bármelyik fél számára. Egészen eddig a pillanatig.

Minden bizonnyal több évnyi tárgyalás előzte meg azt, mielőtt két korábban komoly versenytárs összefogott és a PLM világban egyedülálló partnerséget alakított ki.

Ha valakinek ismeretlen ez a világ, akkor ez a korábbi cikk segít elhelyezni az ERP, PLM, DM és APS rendszereket és kapcsolatukat: https://digitalisgyar.com/2018/08/20/szukseg-van-digitalis-gyartasra/

A Siemens számára ez főleg cPDm részről (mérnöki dokumentum kezelés) szól, ahol de-facto szabvány a Teamcenter. Ez az együttműködés esetében a korábbi SAP PLM életének végét is jelenti, és a SAP alapértelmezett PLM megoldása várhatóan a Teamcenter lesz.

Az SAP számára komoly előnyt jelent, hogy a Siemens forgalmazni kezdi az SAP intelligens eszközkezelő rendszerét, amely ma is számos gyárban működik már, illetve a portfolióba kerül az SAP projekt és portfolió kezelő megoldása is.

A két világ erejének kombinálása

A két cég közösen fogja fejleszteni a teljes életciklus kezelő alkalmazásokat, hogy elősegítse a felhasználók zökkenőmentes digitalizációját, és ezzel javítsa az általános üzleti teljesítményt.

Az SAP rendszerhez jól illeszkedő termeléstervező és ütemező rendszer az Opcenter (Preactor) APS, amelyről bővebben itt olvashat: http://graphit.hu/preactor/

Leave a Reply

Discover more from DIGITÁLIS GYÁR

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading