Plant Simulation történelem

A Plant Simulation (korábban: eM-Plant) anyagáramlás szimuláció végrehajtására alkalmas rendszer. Klasszikus értelemben az anyagáramlás az üzemekben történő anyag, gyártmány áramlásának (pl. szállítószalagon vagy akár járművön) történő leírását jelenti.

Régi poszter a Siemens stuttgarti fejlesztési központjának falán

A Plant Simulation egy diszkrét, esemény-vezérelt szimulációs rendszer, ami azt jelenti, hogy a folyamatosan előre haladó időben a rendszer csak a valamilyen szempontból lényeges események diszkrét pillanatait vizsgálja. Ilyen lényeges esemény lehet, például, amikor egy darab megérkezik egy szállítószalag elemre, vagy amikor elhagyja azt.

A Plant Simulation történetét foglalja össze az alábbi videó és időszalag.

  • 1986 – A Fraunhofer intézet kifejlesztett egy objektum orientált szimulációs programot Apple Macintosh platformra SIMPLE Mac for Apple Macintosh néven.

  • 1990 – Megalakult az AIS (Angewande Informations Systeme) Stuttgartban. A szoftvert azóta is ott fejlesztik. A termék neve SIMPLE++ lett.

  • 1991 – Az AIS új neve AESOP (Angewande EDV-Systeme zur optimierten Planung) .

  • 1997 – Az AESOP-ot felvásárolta a Tecnomatix Ltd. A termék új neve eM-Plant.

  • 2004 – A Tecnomatix céget felvásárolta a UGS Corporation. A termékcsalád neve máig Tecnomatix maradt.

  • 2007 – A UGS-t felvásárolta a Siemens AG. Azóta a fejlesztés komoly erőforrásokkal zajlik létrehozva a kedvenc folyamatszimulációs rendszerünket a Plant Simulationt.

Leave a Reply