A gyártási és logisztikai szimuláció használata 7 példán keresztül

Ismerjük meg, hogyan javítja a Miebach Consulting a hatékonyságot és a minőséget a Tecnomatix Plant Simulation segítségével – 7 esettanulmányon keresztül a gyógyszergyártásból.

A Miebach Consulting világszerte elismert név az ellátási lánc területén. Az 1973-ban alapított Miebach átfogó gyógyszerészeti, orvosi eszközök és élettudományi tudása, valamint az ellátási lánc átalakítása, tervezése és megvalósítása, valamint az operatív kiválóság szolgáltatási pillérei vezető szerepet töltenek be a hatékonyság és a minőség előmozdításában az ellátási láncban.

A gyógyszerszektorban a Miebach bizonyította az átalakulás képességét. A világ 26 legnagyobb gyógyszerészeti vállalata közül 20 a Miebach ügyfele. A K+F, a termékgyártás, a nagy- és kiskereskedelem ágazataiban ez a piac különleges igényekkel rendelkezik, amelyek bonyolultabbá teszik az ellátási láncot. A termelési területen a tiszta helyiségek, a várakozási idő korlátozásai, a tételek nyomon követése és a minőség-ellenőrzés néhány egyedi körülmény. Az értékláncban lejjebb a veszélyes anyagok szállítása, az egyes termékek nyomon követhetősége és a vényköteles korlátozások tovább növelik a bonyolultságot.

A Miebach a Siemens Tecnomatix digitális gyártási szoftvereinek portfóliójában a Plant Simulationt választotta standard eszközéül, amellyel ügyfeleikkel együtt dolgozhat ezen a területen. A Plant Simulation rugalmasságát, objektumorientáltságát, könyvtári koncepcióját és adatkezelését kulcsfontosságú előnyöknek tekintik más alternatívákkal szemben.

1. esettanulmány: Egy gyógyszergyártó gyártási logisztikája

A Miebach szimulációs modellt készített az alapanyagok, csomagolóanyagok és késztermékek közbenső tárolására. A modell magában foglalta a termelési célú szállításhoz és ártalmatlanításhoz történő szállítás szimulációját is automatizált irányított járművekkel. Ez a szimuláció egyesítette ezeket az összetevőket, hogy feltárja a gyártó potenciális hatékonyságát.

2. esettanulmány: A buborékcsomagolásban lévő tabletták gyártójának gyártási logisztikája

A Miebach a gyártási ütemtervvel modellezte a tárolást, a készletezési folyamatot és a gyártást. A modell tartalmazta a gyártási készletet és a targoncákat, hogy meghatározzák a szükséges járművek számát és az egyes járművek kihasználtságát. A modell animált folyamatokat tartalmazott, és egy felhasználói felülettel szállították a megrendelőnek a teherautók számának és kihasználtságának optimalizálására. Második ütemként a Miebach modellezte a több gyártóépület és a központi raktár közötti szállításokat is.

3. esettanulmány: Egy koronavírus-ellenanyag-teszteket gyártó cég gyártási logisztikája

Ez a szimuláció egy gyártó gyártási folyamatát és gyártási kínálatát modellezte a koronavírus-ellenanyag-teszt folyadékaihoz. A modell tartalmazta a be- és kimenő folyamatokat, a raktározást és az intralogisztikai szállításokat is automatizált irányított járművekkel és targoncákkal. Az egyedi megkötés ebben az esetben az volt, hogy a minőség-ellenőrzés megkezdése előtt egy gyártási tételnek be kell fejeződnie, amely után a teljes tétel kiadható.

4. esettanulmány: Vérplazma alapú gyógyszergyártó gyártási logisztikája

Ez a projekt egy vérplazma alapú gyógyszergyártó intralogisztikai folyamatait szimulálta. A gyártási folyamatok modellje a gyártási ütemtervvel az alapanyag és a csomagolás komissiózási folyamatainak meghatározására szolgált. A csomagolásnak többféle, ügyfélorientált változata volt, beleértve a méretet, a nyelvet és az országspecifikus csomagolási követelményeket, amelyek mindegyikét világszerte elosztották a nagykereskedők és az ügyfél saját elosztóközpontjai között. A tároló nyersanyag-, csomagolóanyag-, valamint köztes- és végtermék-készletekkel történő modellezése lehetővé tette a gyártó számára, hogy meghatározza a tárolókapacitás határait.

5. esettanulmány: A betegek egyéni rákellenes gyógyszereit gyártó gyártósor

Ez az innovatív projekt volt az első olyan gyártósor tervezése, amely az ilyen típusú gyógyszereket nagy léptékben gyártja, a laboratóriumi környezetből a tömeggyártásba. A modellben a betegminta szerepelt a gyártásban lévő gyógyszer elemzésén és előállításán keresztül, folyamatos minőség-ellenőrzés mellett. A fő cél a teljes feldolgozási idő minimalizálása és az átviteli sebesség növelése volt, ugyanakkor figyelembe kell venni a várakozási idő korlátozásait. A folyamatot tovább bonyolították a folyamatidő nagy eltérései és az időszakos gépmeghibásodások.

6. esettanulmány: Egy gyógyszergyártó komissiózási folyamata

Ez a projekt az automatizált komissiózási folyamatot szimulálta a nagykereskedőknek és gyógyszertáraknak történő szállításhoz a koncepciótervezés és a megvalósítás fázisában. A modell tartalmazta a tárolást (koncepció tervezési fázis minirakományként, megvalósítás többszintű ingajáratként) bejövő és komissiózási ellátással. A modellt valós adatok felhasználásával extrapoláltuk, hogy meghatározzuk a maximális áteresztőképességet és megtaláljuk a rendszer szűk keresztmetszeteit.

7. esettanulmány: Egy online gyógyszertár új raktára

Az új raktár szimulációja magában foglalta a nagykereskedőktől érkező beérkezést, a különböző tárolórendszerekben történő tárolást, a vevőorientált megrendelések komissiózási folyamatait, valamint a csomagolást és a végfelhasználóhoz történő szállítást. A szimuláció támogatta a koncepciótervezési fázist és a modell adaptálását a szállító megvalósítási fázisához. A fő cél az volt, hogy megértsük az egyedi megrendelések átfutási idejét, az anyagáramlási rendszer tesztelését egy csúcsnapon.

A Siemens továbbra is együttműködik a gyártóipar vezetőivel, hogy olyan termékeket és rendszereket hozzon létre, amelyek javítják a fenntarthatóságot, a biztonságot, a minőséget és a megfelelőséget, lehetővé téve számukra, hogy jobban kiszolgálják ügyfeleiket, és hozzájáruljanak egy virágzóbb világhoz.

Forrás: Leveraging simulation to advance pharmaceutical manufacturing | Tecnomatix (siemens.com)

Leave a Reply