Mendix kérdések és válaszok

Az alábbi cikkben a legfontosabb és leggyakoribb Mendix kérdéseket és válaszokat gyűjtöttük össze. Felhasznált forrás: Mendix Application Development Skills Training | Mendix Evaluation Guide

A Mendix alap bemutatóját itt olvashatja: Mi a Mendix? – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

Milyen típusú felhasználók készíthetnek alkalmazásokat a Mendix segítségével?

A Mendixet úgy tervezték, hogy bárki, akinek van ötlete, elkészíthet egy alkalmazást. Legyen szó tapasztalt professzionális fejlesztőről, üzleti elemzőről vagy marketingszakértőről, a Mendix rengeteg erőforrást biztosít a platform használatához, ahol a tapasztalatait a lehető leghatékonyabb módon hasznosíthatja.

Milyen készségekre van szükségem a Mendix elsajátításához?

Nem szükséges hivatalos szoftverfejlesztési oktatás ahhoz, hogy alkalmazásokat készítsen a Mendix segítségével. A Mendix közösség sokféle felhasználóból áll, mindegyik eltérő iskolai végzettséggel, munkatapasztalattal és készségekkel.

Ennek ellenére bármilyen rendelkezésre álló programozási készség segítségével bővítheti az alkalmazást egyéni kóddal, UX/UI készségekkel egyéni alkalmazásstílusok hozzáadásához, valamint adatbázis-készségekkel a teljesítmény optimalizálásához.

Mennyi ideig tart megtanulni a Mendixet?

A Mendix segítségével 30 perc alatt elkészítheti első alkalmazását. Közvetlenül a fiók létrehozása után elvezetjük Önt az első alkalmazás létrehozásához szükséges platformra.

Ahhoz, hogy valóban felgyorsítsa a tanulást, saját tempójában, ingyenesen követheti a Become a Rapid Developer tanulási útvonalat (a tanulási útvonal megtekintéséhez be kell jelentkeznie a Mendix platformra). Ebben a tanulási útvonalban 11 modul található, amelyek elvégzése körülbelül egy órát vesz igénybe. Így 2-3 nap alatt befejezheti az összes modult, és azonnal elkezdheti az alkalmazások építését.

Nincs időkorlát a Mendix tanulási útvonal elvégzésére, amely lehetővé teszi, hogy mindent a saját tempójában dolgozzon. A modulok különálló tanulási egységekkel rendelkeznek, amelyek mindegyike néhány percet vesz igénybe. Ezenkívül minden modul rendelkezik tudásellenőrzéssel, amely igazolja, hogy megértette, és kiemeli azokat a területeket, amelyeket esetleg újra át kell tekintenie.

Néhány hónapos Mendix-alkalmazásokkal szerzett tapasztalat és a Mendix Academy középszintű tanulási utak vagy a kétnapos középfokú fejlesztői tanfolyam elvégzése után megszerezheti a középfokú fejlesztői minősítést. A szoftveres tapasztalattal rendelkező felhasználók gyorsabban eljutnak ide, mint azok, akiknek nincs tapasztalatuk az alkalmazások létrehozásában.

Miután megszerezte a középfokú fejlesztői képesítést, kihasználta ezeket az új készségeket a Mendix alkalmazásokban szerzett néhány hónapos tapasztalattal, és elvégezte a haladó szintű tanulási utakat vagy a kétnapos haladó fejlesztői tanfolyamot, megkaphatja a haladó fejlesztői tanfolyamot. Tanúsítvány. A szoftveres tapasztalattal rendelkező felhasználók gyorsabban eljutnak ide, mint azok, akiknek nincs tapasztalatuk az alkalmazások létrehozásában.

A háromnapos tantermi tanfolyamra való jelentkezés mindig elérhető. Ezeket a Mendix Academy szakértői tanítják.

A fejlesztők körében végzett felmérés alapján az alacsony kód tanulásának tempójáról a következő válaszokat kaptuk:

Milyen a Mendix dokumentációja?

Böngésszen a Mendix Platform összes dokumentációjában a Mendix Docs webhelyen. Itt találhat kibocsátási megjegyzéseket, útmutatókat, referencia-útmutatót, API és SDK dokumentációt, valamint a platform összes többi összetevőjének tartalmát. Szóval a dokumentáció igen széleskörű és átfogó.

A Mendix fejlesztőknek is van közössége?

Igen, a Mendix felhasználók Fóruma egy nagyon aktív, nagyon segítőkész közösség, amely elérhető a Mendix Forum címen. Emellett szómos egyéb fejlesztői fórum foglalkozik Mendix témákkal.

Leave a Reply