Felhasználói konferencia és Plant Simulation idők

Az idén is megrendezésre került a Felhasználói konferenciánk, ami minden évben a kapcsolattartás és a tapasztalatcsere különleges hangulatú fóruma. A digitális gyártás szekcióban bemutattuk a Tecnomatix 12 újdonságait, a Plant Simulation értékáram elemzési modulját. Az értékáram vizsgálatával kapcsolatban egy érdekes játékon is részt vettek a szekció tagjai, a játékot a LeanCentertől Tömpe László barátom tartotta… szimplán szuper volt 🙂

Az esti lazulás után másnap telefonkonferencián vettünk részt Georg Piepenbrockkal a Plant Simulation fejlesztési igazgatójával, aki nagyon érdekes példkat mutatott pl. a BMW-től, illetve betekintést nyertünk a Plant Simulation következő verziójának újdonságaiba is… jó lesz 😉

Ez után Process Simulate-ben megnézhettük, hogy egy robot hogyan tudja kirakni a Rubik kockát (ez olyan jó, hogy külön cikk lesz róla a napokban). Ez után 3 érdekes felhasználói esettanulmányt láttunk, majd végezetül tippeket és trükköket mutattunk be Plant Simulation használatáról.

Az alábbi galéria jól mutatja a konferencia hangulatát:

 

Hogy valami hasznos és szakmai is legyen… Kezdő Plant Simulation felhasználóknak problémát szokott okozni, hogy melyik időt hogyan értelmezi a rendszer… az alábbi ábra ennek áttekintésében segít.

times

Szóval van a teljes szimulációs idő, ez két nagy részből áll a Planned és az Unplanned időből, amiből az Unplanned az az idő, amikor nincs műszak a ShiftCalendarban beállítva. A maradék idő (amikor van műszak) áll a Paused időből (amikor szünet van), és a Not pausedből, ami gyakorlatilag a rendes munkaidő (ez általában minden munkaidővel kapcsolatos számítás alapja). Ez az idő a következő részekből tevődik össze:

  • failed: meghibásodás
  • stopped: leállítva
  • working: dolgozik
  • setting-up: átállás
  • waiting: várakozás
  • blocked: blokkolt
  • pwering up/down: be és kikapcsolás

Leave a Reply