Értékáram elemzés Plant Simulation segítségével 1.

A Plant Simulation értékáram szimulációs modujáról már írtunk korábban, és megígértük, hogy bővebben is foglalkozni fogunk vele… az idő eljött 🙂 Ennek mondjuk további apropót ad, hogy szeptemberben lesz egy VSM képzésünk közösen a LeanCenteresekkel, ahol 4 napban mindent meg lehet tudni az értékáram elemzésről. Az első két napban a papíralapú VSM módszerek jönnek elő, a második 2 napban pedig a szimulációval támogatott VSM-re látunk sok-sok példát. Közben persze meg is lehet tanulni a Plant Simulation VSM moduljának használatát, sőt a résztvevőknek 30 napos próbalicencet is adunk a modulra. A képzésről bővebben itt lehet olvasni:

http://www.leancenter.hu/kepzesitematikak/kepzeslista/4755-value-stream-mapping-ertekaram-terkepezes-es-plant-simulation-gyakorlati-kepzes-budapest

Aki nem tud eljönni a képzésre, az sem marad Plant Simulation Value Stream Map anyag nélkül, egy 12 videóból álló sorozatot fogunk publikálni a következő hetekben. Ezen a héten az első három bevezető videó szerepel, amelyben felépítünk egy egyszerű VSM modellt a Plant Simulationben.

1. VSM könyvtár betöltése, és új modell készítése

 2. Példamodell elkészítése

 3. Példamodell parametrizálása

A következő cikkekben lesz adatelemzés, kanban méretezés, meg minden egyéb érdekesség 😉

Folytatás:

Értékáram elemzés Plant Simulation segítségével 2.

 

2 hozzászólás

  1. 2015.07.22.

    […] 2015/07/15 in Folyamatoptimalizálás // Értékáram elemzés Plant Simulation segítségével&… […]

  2. 2015.09.21.

    […] 2015/07/15 in Folyamatoptimalizálás // Értékáram elemzés Plant Simulation segítségével&… […]

Leave a Reply