#PLMPERSPEKTIVA és energia megtakarítás

A graphIT Kft. – a hazai CAD/CAM/PLM piac meghatározó forgalmazója – az idén is megrendezi legrangosabb PLM ipari rendezvényét, a PLM Perspektíva szakmai napot.

Az idei Perspektíva rendezvényünk logója különbözik a korábbi évektől… és maga a rendezvény is különbözni fog. Az ún. “hashtag” használata nem véletlen a logóban. Az interneten ez a jelölés szolgál az azonos érdeklődésű témák összegyűjtésére. Mi is ezt tesszük most a PLM Perspektíva 2015 rendezvényünkön. Összegyűjtünk mindent, ami a #CAD, #CAM, #PLM kulcsszavakhoz kapcsolódik, és még azon is túl a kapcsolódó technológiákat, hardvereket, szerszámgépeket, vezérléseket, Lean eszközöket, és még sok mindent, ami ügyfeleinket érdekelheti, és kapcsolódik a graphIT jól ismert szakterületeihez.

A tavalyi Perspektíva fő témája a Lego volt, és akkoriban sokat játszottunk a témával, minek tagadnám, szerettük… szóval álljon itt picit nosztalgiából néhány Legos PLM kép.

plego01
plego02
plego03
plego04
Ebben a cikkben a Line (szállítószalag) objektum egy kevéssé ismert lehetőségét szeretném megmutatni, ez egy olyan opció, ami lekapcsolja a szalagot, ha nincs rajta darab… így energiát lehet megtakarítani a szállítószalagok esetében.

Persze ez az alap viselkedése, metódus készítésével pl. az is megoldható, hogy ha a darab x időn belül ér oda a szalaghoz, akkor már induljon be a szalag, így mire a darab odaér a szalag már felgyorsul a megfelelő sebességre.

energysaving

Leave a Reply