Külső program meghívása Preactorból

A Preactor nagyon jól szétválasztja az adatbeviteli és az ütemezési funkciókat, így aki ERP rendszerből olvassa be az ütemezési adatokat, az sokszor nem is nagyon használja az adatbeviteli részt.

Adatbeviteli rész Preactor:

ppp1

Ütemező rész Preactor:

ppp2

Persze van, aki meg kevésbé használja a direkt kapcsolatot ERP rendszer felé (ennek jó sok oka lehet a helyi IT “erősségeitől” a multi szabályozás szigorúságáig), de a lényeg az, hogy részükről felmerülhet, hogy egy külső programot meghívnának a Preactor adatbevitelből.

Ezt egy egyszerű PESP szkripttel lehet megoldani. A PESP a Preactor saját programozási “nyelve”, amivel egyszerűsége mellett megdöbbentően sok minden megoldható, kezdve az adatintegrációtól a saját ütemezési szabályok megalkotásáig.

A szkripteket a Configuration, Event Scripts alatt lehet elkészíteni. A szkriptek minden egyes “kódsora” egy sor a táblázatban. Megjegyzés: bár így nem túl barátságos programozni, az eredmény egy adatbázisban jól tárolható, könnyen hordozható kód lesz 🙂

ppp3

Kezdjünk el egy új sort, adjuk meg a szkript nevét, és a kódsor legyen Open File ( az Action listából), majd a Parameters… gombra kattintva adjuk meg a számológép útvonalát az ábrán látható módon.

ppp4

A következő lépésben a főmenü egyik menüpontjához rendeljük a fent elkészített szkriptet.

ppp5

És már működik is 🙂

ppp6

A PESP sokkal többre is képes, hamarosan 1-2 bonyolultabb példát is nézünk…

 

Leave a Reply