Tecnomatix – az Ipar 4.0 motorja

Nagyon sok ügyféllel beszélgettem az elmúlt években, és sokszor azt látom, hogy nem mindenki tudja, hogy a Tecnomatix az micsoda, és hogy jön a már jól ismert terméknevekhez… Hát rakjunk most egy kis rendet ebben…
A Tecnomatix egy olyan cég volt, aki izraeli gyökerekkel digitális gyártási szoftvermegoldásokat fejlesztett nagy sikerrel. A céget 1993-ban alapították, és a 2005-ben vásárolta fel az akkor brutális növekedésben lévő UGS (amit aztán felvásárolt a táplálkozási lánc csúcsán lévő Siemens 😀 ).
fishing
A Tecnomatix cég magát MPM (manufacturing process management) cégként pozícionálta, ami az 1980-as években nagyon előrelátó világképet jelentett, hiszen ma az Ipar 4.0 megérkeztével mindenki a MOM-ról a Manufacturing Operation Managementről beszél, ami valljuk be pont ugyanaz 🙂
A Tecnomatix cég ezen víziója Shlomo Dovrat nevéhez fűződik, aki az egyik leginnovatívabb izraeli tech guruként ismert.
A Tecnomatix név megmaradt a digitális gyártási termékvonal általános neveként, de az egyes termékek nevei külön életet kezdtek élni. És bár a Plant Simulation “hivatalos” neve ma is Tecnomatix Plant Simulation, a legtöbb esetben Plant Simulation néven hivatkoznak rá.
Szóval, milyen termékek is tartoznak ebbe a termékcsaládba?
A legfontosabb, és legnépszerűbb termék a Plant Simulation, ami gyártási és logisztikai anyagáramlás szimulációjára szolgál.
Plant_Simulation_Free_Walk_Path_Nanobox
A második fontos terület a robotizálás és automatizálás, ahol az alábbi termékek találhatók: Process Simulate, RobotExpert és Robcad… az, hogy az egyes termékek között pontosan mi a kapcsolat és a különbség az legyen egy későbbi cikk tárgya.
 Cables_fix
A harmadik terület pedig az ergonómia, ami azzal foglalkozik, hogy miképpen lehet produktív, de mégis egészséges dolgozói munkahelyeket készíteni. Itt a termékek nevei: Jack és Process Simulate.
Process_Simulate_Human_Combo

Leave a Reply