Preactor APS leggyakrabban ismételt kérdések (FAQ)

Mi az az Advanced Planning and Scheduling? (APS)

Olyan eleme a beszállítói lánc tevezésnek, amely a gyártás tervezésével és ütemezésével foglalkozik. (Forrás: Gartner)

Mi a különbség a tervezés és az ütemezés között?

A tervezés hosszabb távú, és annak eldöntésében segít, hogy mit, mikor, mennyit kell gyártani, és hogyan lehet anyagszükségletet számítani hetekre, hónapokra előre). Az ütemezés a tervek legjobb végrehajtásában segít, megadja a műveletek sorrendjét és vigyázz azok szinkronizálására, miközben kezeli a prioritásokat és egyéb kényszereket. Az ütemezés szorosan együttműködik a termelési információkkal, és percekre, napokra, műszakokra tervez.

Kell-e APS a KKV-k számára?

A KKV-k ugyanazokkal a problémákkal találkoznak, mint a multik. A Preactor jól használható a kis cégektől egészen a nagyvállalatokig.

Mi egy olyan gyártó cég vagyunk, akik a gyárban a digitalizációt el szeretnénk kezdeni. Hol kezdjük?

Az iparági tanácsadók és a Siemens is azt javasolja, hogy a digitalizáció előnyeit leghamarabb APS rendszerrel lehet kiaknázni.

Jelenleg Excel táblával tervezünk. Az nem elég?

A gyártók a hagyományos eszközökkel, mint az Excel táblák is nem tudnak elég gyorsan és intelligensen reagálni a termelés változásaira. A táblázatkezelőkkel generált ütemtervek sokszor órák alatt készülnek el, és nagyon nehéz azokat frissíteni. Ha bármi változás történik a termelésben az újraütemezés nem egyszerű.

Jelenleg Excel táblát használok, mennyire könnyű a Preactor áttérés?

A Preactor gyorsan telepíthető, és már az alap beállításokkal is jóval több tervezési funkciót tartalmaz, mint egy táblázat. További beállításokkal pedig az egyedi termelési kényszerek is könnyen beállíthatók.

Kompatibilis lesz a Preactor a jelenlegi ERP rendszeremmel?

A Preactor több, mint 200 rendszerrel rendelkezik kapcsolattal, de nyitott architektúrája révén szinte bármilyen rendszerhez kapcsolható.

Már van ERP rendszerem, akkor is kell APS?

A legtöbb ERP rendszer végtelen kapacitással próbál hátrafelé ütemezéssel valamilyen tervet készíteni. Ez a legtöbb esetben nem végrehajtható és nem veszi figyelembe a termelési korlátokat.

Milyen képességekkel kell rendelkeznie a csapatomnak a Preactor használatához?

Lehetőleg olyan kezdje el használni a Preactort, aki ismeri az aktuális tervezést és a gyártást. A Preactor könnyen kezelhető, és nagyon átlátható tervezési felületet biztosít.

Milyen hamar látható a megtérülés?

A legtöbb esetben a bevezetést követő 2-8 hétben már mérhető a Preactor megtérülése.

Mik a fő előnyök?

A főbb, és legjellemzőbb előnyök:

  • Pontosabb kiszállítások
  • Rövidebb ciklusidők és kisebb WIP készletek
  • Kisebb alapanyag készlet – jobb szinkronizáltság a beszerzés és a termelés között

Ha további kérdése lenne, akkor írjon nekünk itt

Leave a Reply