Az Electrolux világszerte 3D gyár és anyagáram tervezést vezet be

A svéd globális gyártó 11 digitális gyártási projektet indított el a globális digitalizációs stratégiáján belül. A legnagyobb prioritású az összes gyártó terület digitális ikerpárjának a létrehozása volt, annak biztosítására, hogy az új termékek a megfelelő módon gyártás és szerelésbarátak lehessenek, vagyis szorosabb legyen a kapcsolat a terméktervezés és a gyártástervezés között.

ex2

Globális platform a digitális gyártáshoz

A szoftver kiválasztás 2014-ben indult, egy kis, specialistákból álló csapat vezetésével. 2015-től a Teamcenter, mint stratégiai termékfejlesztési platform lett bevezetve az Electrolux minden vállalatánál. A további egyeztetések eredményeképpen az Electrolux bekapcsolódott a Siemens Line Designer korai bevezetési programjába.

Ily módon az Electrolux valódi adatokon tudta kipróbálni és kiválasztani a megfelelő platformot, ami végül a Line Designer és a hozzá kapcsolódó Tecnomatix (Process Simulate és Plant Simulation) termékek lettek. A fő érv a megoldások közötti szoros integráció volt.

Kiterjesztés a pilot projekt után

A 2016-os rothenburgi sikeres pilot projekt után a megfelelő tréningek alapján a dolgozók elkészítették néhány új szerelősor digitális modelljét. A munkahelyek ergonómiai vizsgálata a Process Simulate rendszerben készült el, a ciklusidők optimializálásával együtt.

Ez után kezdődött a specialisták által a többi gyár betanítása és a bevezetés globalizálása.

ex1

Bővebb információ: https://community.plm.automation.siemens.com/t5/Tecnomatix-News/Electrolux-implements-worldwide-3D-factory-and-material-flow/ba-p/571519

Leave a Reply