Rugalmas alkatrész továbbítás CrossSlidingCar objektummal a Plant Simulationben

Ez a model a CrossSlidingCar működését mutatja be egy egyedi vezérlési stratégiával. A CrossSlidingCar objektum alapvető feladata, hogy a termékeket felveszi egy gyűjtő szalagról majd több irányba továbbítja a beállított vezérlési stratégia alapján. A szimulációval optimalizálhatók hasonló ipari megoldások ezáltal növelhetők a szállítószalagok átbocsájtási képessége.

A Siemens Plant Simulation több mint 100, előre elkészített gyakorlati példán keresztül segíti a felhasználókat. A mintapéldák megtalálhatók a kezdőkép Example Models ikonra kattintva a Small Examples pontban.

Példák

A példa az alábbi útvonalon érhető el miután a Small Examples-re kattintottunk: (Libraries \ Cranes and More \ Cross Sliding Car )

CrossSlidingCar objektum

A megnyitott 3D-s projekt:

Ugyan ez 2D-ben, ahol az útvonalak elnevezése is jól látható:

A CrossSlidingCar a Line sorról érkező termékeket nevük alapján szétosztja a különböző futószalagokon.

CrossSlidingCar beállításait megnyithatjuk arra duplán kattintva. Itt megadhatjuk a főbb paramétereket, hibákat, vagy akár a vezérlési stratégiát is:

A Statistics fülnél látható, hogy a mozgókocsi mennyit vár, fut, szállít vagy fut terhelés nélkül. A modellben közel 30%-ot tölt szállítási idővel. Ebből levonva a következtetéseket lehetséges teljesítmény növekedés azzal is elérhető, hogy a kocsi sebességét valamilyen módon megnöveljük, esetleg több termék szállítását tesszük lehetővé.

Leave a Reply