A Sumida japán elektronikai gyártó is Opcenter APS mellett döntött

Az 1965 -ben alapított SUMIDA Lehesten több mint fél évszázados tapasztalattal rendelkezik az elektronikus gyártási szolgáltatások (EMS) területén. A vállalat régóta fennálló ügyfélkörébe az autóipar, az orvostudomány, az ipar, a mérési és tesztelési technológia, a kommunikáció és a szórakoztatóelektronika területén tartozó ügyfelek tartoznak.

A széles termékportfólió kihívások elé állítja a tervezést és az ütemezést

A SUMIDA Lehesten széles termékpalettája bonyolultabbá teszi az elektronikai gyártási műveletek tervezését és ütemezését. A projekt középpontjában a Lehesten telephely állt, amely havonta körülbelül 150 különböző szerelvényt gyárt. Havonta körülbelül 3000 folyamatot kell összehangolni és megtervezni a céldátumoknak megfelelően. A sokéves tapasztalat, a folyamatismeret ezeknek az összetett folyamatoknak a tervezésére nem volt elegendő. A magas anyagkészlet mellett a tervezés gyakori késésekhez vezetett, mivel a rossz folyamatokat rossz időben hajtották végre.

A múltban a SUMIDA Lehesten a táblázatkezelő, a megbeszélések jegyzetei és a személyzet egyéb adatai alapján tervezte termelési tevékenységét. A tervezés nagy kézi erőfeszítést igényelt. Ennek a megközelítésnek gyenge volt az átláthatósága, és akadályozta a prioritások és a szűk keresztmetszetek közös megértését, ami gyakran a termelés kapacitás -túlterheléséhez vezetett.

A vállalat a már megvalósított vállalati erőforrás -tervezési (ERP) rendszert is használta a termelés tervezéséhez és ütemezéséhez. Korlátozott tervezési logikával az ERP rendszer nem adott pontos áttekintést és átláthatóságot, és nem tudta hatékonyan összehangolni a gyártási részlegeket. Ez az ütemtervek rossz betartását és a tervezés túl sok kézi javítását eredményezte.

A SUMIDA Lehesten célja a tervezés és ütemezés javítása volt az OpcenterAdvanced Planning and Scheduling (APS) megoldással együtt, amely a Siemens Digital Industries Software megoldása. A cél az volt, hogy proaktív és előremutató tervezést alkalmazzanak a rövid távú, reaktív tervezés helyett.

Egyszerűség és rugalmasság

Az Opcenter jól illeszkedett a SUMIDA Lehestenhez. „Az Opcenter APS-ben különösen tetszett a meglévő ERP -rendszerünkhöz való egyszerű csatlakozása” – mondja Herckner. „Ezenkívül sok beállítás közvetlenül az Opcenter APS -ben, kis erőfeszítéssel hajtható végre. Az ERP -rendszerünk tervezési és ütemezési eszközeinek használata sokkal összetettebb és ennélfogva költségesebb lett volna. ”

Az Opcenter APS segít a tételméretek optimalizálásában az alkalmazottak és a rendszerek rendelkezésre állása alapján a kapacitás lehető legjobb kihasználása érdekében. Ezek az összetett szabályok javították a termelés általános hatékonyságát.

Előnyök realizálása

Mindezek a fejlesztések azt eredményezték, hogy az új tervezési megoldás bizalmat váltott ki a SUMIDA Lehesten alkalmazottai körében, és növelte elégedettségüket. Ahelyett, hogy két rendszerrel dolgozna, az összes gyártási terv most az Opcenter APS -ben jön létre. A releváns teljesítménymutatók, mint például a készletszint, a termelékenység és a folyamatban lévő munka (WIP) jelentősen javultak, mivel az Opcenter APS optimalizálja a kihasználtságot, és kevesebb időt veszít az állandó változások miatt.

A teljes cikk itt olvasható: Improving delivery reliability and lead time with Siemens solutions | Siemens Software

Leave a Reply