A Nestlé a Siemens Plant Simulation szoftverét használja, hogy még trendibbé váljon

A Nestlé jól ismert név az élelmiszer- és italiparban. A Nestlé finnországi Juukában található üzeme arról ismert, hogy kiváló minőségű mártásokat, demi-glace-t, valamint szakácsok és éttermek számára készült cukrokat gyárt. Azok számára, akik nem jártasak az élelmiszeriparban, ezek a termékek mindenféle szósz, amelyet az éttermekben főzéshez és borításhoz használnak.

Ezeknek a kiváló minőségű szószoknak az igényes szakácsok és éttermek számára történő előállítása egyre nehezebbé vált, ahogy a juukai gyár öregedett, az üzem hatékonysága csökkent, és az évek múlásával az automatizálási szintje is elavulttá vált. A régi, távoli üzem modernizálása kihívást jelentett, de a Siemens Digital Enterprise portfóliójának, köztük a Tecnomatix Plant Simulation segítségével gyorsan a Nestlé sikertörténetévé vált.

A Siemens Digital Enterprise portfóliójával a Nestlé üzem képes volt teljes megoldást találni a gyár digitalizálásra, és lehetővé tette, hogy az üzem megtehesse a következő lépést a digitális átalakulásban. Számos digitális ikerpár jött létre a projekt egyszerűsítésére. Az egyik digitális iker a gyár éles működése során összegyűjtött teljesítményadatokat használja fel, és felhasználható a folyamatok és a teljesítmény optimalizálására.

A másik digitális iker az üzem digitális modellje, amellyel a gyárban az anyagáramlást szimulálták. A Tecnomatix Plant Simulation segítségével a Nestlé modellezheti, szimulálja, optimalizálja és validálja a különböző gyártási forgatókönyveket és azok folyamatait.

A Siemens Digital Enterprise portfóliója és a Tecnomatix Plant Simulation bevezetése óta a Nestlé fenntarthatóbb termelési folyamatot tudott kialakítani Juukában, és csökkentette a szennyvíz- és vegyszerfelhasználást. A termelés stabilabbá és megbízhatóbbá vált a megnövekedett hozam mellett, és a termelés ütemezési folyamatának optimalizálása az üzem gyártási teljesítményének általános javulásához vezetett.

A teljes történet: Nestlé Juuka: From outdated to trendsetting | References Food & Beverage | Siemens Global

Forrás: Nestlé uses Siemens’ software to go from outdated to trendsetting | Tecnomatix

Leave a Reply

Discover more from DIGITÁLIS GYÁR

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading