A Siemens és az NVIDIA együttműködik az ipari metaverzum lehetővé tétele érdekében

Az alábbi videó mindent elmond… ha a szimulációk és a digitális ikerpárok ilyen részletesek és működésükben ennyire a valós fizikai paraméterek alapján fognak működni, akkor nagyon izgalmas világ áll előttünk 🙂

A videó után pedig a hivatalos Siemens bejelentés az együttműködésről:

A Siemens, az ipari automatizálás és szoftverek, az infrastruktúra, az épülettechnológia és a szállítás területén vezető szerepet betöltő Siemens, valamint az NVIDIA, a grafikai gyorsítás és a grafikai mesterséges intelligencia (AI) úttörője a mai napon bejelentette partnerségük kiterjesztését az ipari metaverzum lehetővé tételére és az AI-vezérelt felhasználás növelése érdekében olyan digitális iker technológiával, amely segít új szintre emelni az ipari automatizálást.

Ennek az együttműködésnek az első lépéseként a vállalatok azt tervezik, hogy összekapcsolják a Siemens Xceleratort, a nyílt digitális üzleti platformot és az NVIDIA Omniverse™-t, a 3D-s tervezés és együttműködés platformját. Ez lehetővé teszi az ipari metaverzum létrehozását a Siemens fizikai alapú digitális modelljeivel és az NVIDIA valós idejű mesterséges intelligenciájával, amelyekben a vállalatok gyorsabban és nagyobb megbízhatósággal hoznak döntéseket.

Az Omniverse hozzáadása a nyitott Siemens Xcelerator partner ökoszisztémához felgyorsítja a digitális ikrek használatát, amelyek a termelés és a termék életciklusa során javíthatják a termelékenységet és a folyamatokat. Bármilyen méretű vállalat képes lesz digitális ikreket alkalmazni valós idejű teljesítményadatokkal; innovatív ipari IoT-megoldások létrehozásával, és kezelheti a holnap mérnöki kihívásait azáltal, hogy vizuálisan gazdag, magával ragadó szimulációkat tesz elérhetőbbé.

„Az ipari metaverzumba ágyazott fotorealisztikus, fizikán alapuló digitális ikrek hatalmas lehetőséget kínálnak gazdaságunk és iparunk átalakítására azáltal, hogy virtuális világot biztosítanak, ahol az emberek interakcióba léphetnek és együttműködhetnek a valós problémák megoldásában. Ezzel a partnerséggel minden méretű vállalat számára valósággá tesszük az ipari metaverzumot” – mondta Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. „Digitális ikertechnológiánk több mint egy évtizede segíti az ügyfeleket az összes iparágban, hogy növeljék termelékenységüket, és ma az iparág legátfogóbb digitális ikerpárját kínáljuk. Amikor a Siemens Xcelerator csatlakozik az Omniverse-hez, egy valós idejű, magával ragadó metaverzum válik elérhetővé, amely összekapcsolja a hardvert és a szoftvert a széltől a felhőig a Siemens szoftvereiből és megoldásaiból származó gazdag adatokkal.”

„A Siemens és az NVIDIA közös elképzelése szerint az ipari metaverzum vezérli a digitális átalakulást. Ez csak az első lépése annak a közös erőfeszítésünknek, hogy ezt az elképzelést valóra váltsuk ügyfeleink és a globális gyártóipar minden része számára” – mondta Jensen Huang, az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója. „A Siemens Xceleratorhoz való csatlakozás az NVIDIA Omniverse és AI ökoszisztémáját az ipari automatizálás egy teljesen új világa előtt nyitja meg, amely a Siemens mechanikai, elektromos, szoftveres, IoT- és élmegoldásaival épül fel.”

Ez a partnerség egymást kiegészítő technológiákat és ökoszisztémákat egyesít az ipari metaverzum megvalósítása érdekében. A Siemens egyedülállóan helyezkedik el a valós és a digitális világ, az információs technológia és az üzemeltetési technológia metszéspontjában. A Siemens Xcelerator platform összekapcsolja a mechanikai, elektromos és szoftveres területeket a termék- és gyártási folyamatokon keresztül, és lehetővé teszi az IT és az OT konvergenciáját.

Az NVIDIA Omniverse egy mesterséges intelligencia-kompatibilis, fizikailag szimulált és ipari méretű virtuális világmotor, amely először tesz lehetővé teljes hűségű élő digitális ikreket. Az NVIDIA AI, amelyet világszerte több mint 25 000 vállalat használ, az Omniverse intelligens motorja a felhőben és az autonóm rendszerek szélén. Az NVIDIA Omniverse és az AI ideális számítási motorok a Siemens Xcelerator átfogó digitális ikerpárjának képviseletére.

Forrás: Siemens and NVIDIA to enable industrial metaverse | Siemens Software

Leave a Reply