PLM Europe beszámoló

A múlt héten került megrendezésre Berlinben a CAD/CAM/PLM világ legnagyobb európai rendezvénye, amely a Siemens felhasználók éves legnagyobb rendezvénye is egyben, ez a Siemens PLM Europe rendezvény volt. Ezen a graphIT Kft.-től többen ott voltunk, és néhány hazai ügyfél is elkísért minket.

Bár még hivatalosan nem jelent meg a Tecnomatix 12, a PLM Europe konferencián számos érdekességet már bemutattak a fejlesztők. A Plant Simulation folyamat és gyártásszimulációs rendszer immáron támogatja a folyadékok szimulációját is. Ezzel az élelmiszeripari folyamatok modellezése sokkal egyszerűbbé válik. A cső, a tank, a keverő és a porciózó elemek alkalmasak a különböző élelmiszerek receptúráinak kezelelésére.

Lássunk itt egy példát egy csokoládégyárra, amelyben egy anyagtáblázat tartalmazza az összetevőket, és azok arányát. A csokoládé a modell bal oldalán készül el cukorból, kakaóból és tejből. Keverés után kerül bele jobb oldalt az ízesítés kókusz, mogyoró vagy chili formájában. A kész csoki táblákban porciózódik ki a folyamat végén.

A digitalis gyártás területén belül két új termék került bemutatásra:

  • A Line Designer egy NX alapú gyárt és gyártósor tervező rendszer, amely nagy mértékben felgyorsítja a gyártósorok, layoutok tervezését, az alternatívák elemzését
  • Az EasyPlan a Teamcenter alapjain egy intuitív folyamattervező rendszer, amely alkalmas a gyártási folyamatok adatainak kezelésére, sorkiegyenlítésre, és a folyamatok tervezéséhez kapcsolódó dokumentumok (műveleti utasítások, stb.) kezelésére.

Ezekről bővebben későbbi cikkekben írunk.

Leave a Reply