Tecnomatix 12 újdonságok

A Siemens Tecnomatix® digitális gyártási termékcsalád legújabb verziója november 20-án jelenik meg, olyan valódi megoldást nyújtva a gyártás számára, amelyből számos iparágban tesz lehetővé nagyobb mértékű gyártási innovációt – kevesebb kockázattal.

A főbb újdonságok a következők:

Easy Plan Time Analysis

Easy Plan

Az EasyPlan egy új web alapú gyártástervező alkalmazás, amely segít rugalmasabb folyamatok készítésében komplex termékek esetében is.

Hogyan működik: a folyamattervezők össze tudják kapcsolni a termék és a gyártási információkat, és ezek alapján részletes folyamatterveket tudnak készíteni. A gyártási folyamatok 3D vizuális műveleti utasításokkal készülnek el, a rendelkezésre álló gyártási erőforrások figyelembe vételével és a a ciklusidők részletes elemzésével.

Kiknek fontos: a gyártási folyamattervezők számára, akiknek meg kell küzdeni a változó gyártási előrejelzésekkel, a számos termékvariációval, miközben tartják a gyártási taktidőt.

Miért fontos: az Easy Plan lehetővé teszi a „mi lenne ha” elemzések elvégzését a szerelési folyamatok esetében. Emellett segít meghatározni a folyamatok esetében az értéknövelő és nem értéknövelő műveleteket, ami segít a szerelési folyamatok hatékonyságának növelésében.

Process Simulate Cooperative Robot

Továbbfejlesztett robot programozás

Új szimulációs eszközök a dupla karú és együttműködő robotok programozásához, amivel a manuális tevékenységek automatizálása és minőségének javítása nagyban növelhető.

Hogyan működik: a robot programozás és szimuláció már bevált technológia az együttműködő robotok és készülékek programozására és szinkronizálására. A Tecnomatix 12 új lehetőségeket tartalmaz a legújabb dupla karú és együttműködő robotok egy egységként kezelésére.

Kiknek fontos: azon gyártóknak, akik manuális folyamatokat szeretnének automatizálni, hogy árban és minőségben versenyképesebbek lehessenek – jellemzően az elektronikai iparban.

Miért fontos: az új típusú robotok olyan feladatokat tudnak ellátni, amelyeket régebben csak emberek tudtak elvégezni. Miközben a sori dolgozókat lecserélik ezek a robotok a gyárakban, a háttérben szükség van jól képzett robot programozókra, ami új, jobban fizető állásokat teremt.

Plant Simulation Fluid Objects

Plant Simulation extrém megtérülés

Komplex gyártási rendszerek optimalizálása egyre több iparágban, egyre produktívabban.

Hogyan működik: a felhasználók egy 3D-s világban digitális modelleket építhetnek fel a gyártási rendszereikből, amelyeken vizsgálatokat tudnak végezni annak meghatározására, hogy mely folyamatok, paraméterek és beállítások nyújtják a legjobb teljesítményt. A Tecnomatix 12 modernebb felhasználói élményt nyújt, és emellett megjelent a lehetőség a folytonos folyamatok modellezésére (pl. folyadékok és receptúrák) is.

Kiknek fontos: azoknak a gyártóknak, akik szeretnék elérni a hatékonysági céljaikat, csökkenteni szeretnék a működési költségeket, és a beruházásokat.

Miért fontos: a Plant Simulation segít megtalálni azokat a lehetőseket, amelyek növelhetik a gyártási hatékonyságot, és teljesítményt, miközben csökkenthetik az energiafogyasztást, és ezzel csökkenthetik a termelés hatását a környezetre. Bizonyítottan alkalmas a beruházások költségeinek csökkentésére, a szűk keresztmetszetek megszűntetésére, a WIP (gyártás közbeni) készletek csökkentésére, és az energia hatékonyság növelésére.

PLM-MES Inspection Data Collection

PLM-MES továbbfejlesztések

A virtuális és a valós gyártási világ közötti távolság a modell alapú gyártási végrehajtással tölthető be.

Hogyan működik: a termék életciklus kezelő (PLM) környezeten belül a tervező szándék a 3D modellen a PMI (product manufacturing information) adatokkal definiálható. Ezeket az információkat a gyártási folyamatokhoz lehet kapcsolni, és közvetlenül átadható a gyártási végrehajtási rendszerek számára (Siemens’ SIMATIC IT vagy más MES rendszer) a gyártás validálására.

Kiknek fontos: azoknak a gyártó cégeknek, amelyeknél kiemelkedően fontos kihívás az egyre komplexebb termékek határidőre, megfelelő költségszinten és minőségben történő gyártása.

Miért fontos: a PLM-MES integráció segít a cégeknek a hatékonyabb és agilisebb gyártás megvalósításában. Bezárja a kört a gyártás és a tervezés között, azzal, hogy biztosítja az átláthatóságot, a megfelelőséget és segít kihasználni a gyártásra tervezésben rejlő potenciált.

Leave a Reply