Sori szerelés modellezése egyszerűen

A Plant Simulation korábbi verzióiban nehézkesebb, de mindenképpen programozást igénylő feladat volt a megfelelő darabjegyzék (BOM) alapján történő szerelés modellezése. A 13.1-es verzióban a következő lehetőségek segítik ezt:

  • a szerelés állomáson meg lehet adni a darabjegyzéket, vagyis, hogy a fődarabhoz miből mennyit kell hozzászerelni (több típusra is)
  • ha egy store komponenssel  össze van kötve az assembly állomás, akkor a szükséges “szerelvényeket” automatikusan magára húzza a szerelő állomás, a megadott kilépési móddal (esetünkben a Carry part away mód van megadva)

Nézzük meg ennek konfigurálását és működését egy egyszerű példán keresztül:

A legfontosabb pontok a videóban, és a konfigurálásban, meg kell adni, hogyan kerüljön át a darab a Storeból az Assembly állomásra. És persze ne feledjük el egy Connectorral összekötni a kettőt 🙂

assembly_new_features_1

Emellett az alábbi ábra mutatja a BOM megadásának módját az Assembly állomáson, a PalA palettára 1 db A és 2 db B kerül, míg a PalB palettára 2 db A és 1 db B.

assembly_new_features_2

Bónuszként még egy hasznos funkció, a Show Structure funkció jól megmutatja az egyes elemek egymásra épülését, pl: állomás – paletta – darabok…

assembly_new_features_3

Személy szerint nagyon szeretem ezt az új működését a szerelő állomásnak. Például jól modellezhető vele az is, ha készüléket kell felszerelni egy darabra, és a készülékek száma korlátos.

Mire lehetne még használni ezt a funkciót? Ötletek jöhetnek… 🙂

Leave a Reply