Plant Simulation tuningolás – Megjelent a SmartTalk V13.x

A SmartTalk könyvtár fejlesztése ügyféligényre kezdődött pár évvel ezelőtt, annak érdekében, hogy a Plant Simulation bevezetési, betanulási le lehessen csökkenteni, illetve, hogy egy adott cégnél ne csupán a programozói tudással rendelkezők tudják használni a rendszert, hanem azok is, akik a programozásban maximum az Excel függvényekig jutottak. A SmartTalk egy olyan vizuális programozási könyvtár, amelynek a használatához nem kell megtanulni a Plant Simulation teljes programozását, a programozás kód írása helyett “folyamatábrák” készítésével végezhető.

További előnye a SmartTalk könyvtárnak, hogy integrálódik az anyagáramba, így sokkal könnyebben követhető, hogyan történt a “programozás”. A SmartTalk könyvtár alkalmas a gyártásban előforduló szimulációs feladatok kb. 80%-ának leképezésére.

Az alapobjektumok alacsony száma gyors betanulást tesz lehetővé.

Az alapobjektumok a következők:

– Értékadás
– Feltétel
– Parancs
– Táblázat tartalmának törlése
– Blokk
– Excel kapcsolat
– Szimulációs futás eleje, vége illetve kontroll struktúra

Ezekből az alapelemekből olyan összetettebb struktúrák, mint a ciklusok már könnyedén felépíthetők. A SmartTalk további előnye, hogy a jelentések készítését felgyorsítja, könnyebbé teszi a report táblázatok elkészítését is.

A SmartTalk könyvtár a graphIT Kft.-től szerezhető be, a graphIT Kft. 1 napos tanfolyammal segíti a gyors betanulást.

A szakmai video most egy objektum könyvtár betöltésének módját mutatja be:

1 Response

  1. 2021.02.03.

    […] Plant Simulation tuningolás – megjelent a SmartTalk 13.x […]

Leave a Reply