Az SGAR 30%-kal csökkentette projekt átfutási idejét a Process Simulate használatával

Áttekintés

SGAR egy mérnöki és ipari automatizálási vállalat, amely a szoftver fejlesztésre, programozható logikai kontrollerekre, robot programozásra és hardver fejlesztésre specializálódott, de főként programozási, validációs és gyártósori szolgáltatások implementálási feladatait végzik. A Tecnomatix Process Simulate szoftver bevezetésével, a vállalat növelte termelékenységét, profitabilitását, versenyképességét, továbbá 30%-kal csökkentette projekt átfutási idejét.

sgar2

Kihívás

A vállalat számára kihívás volt, hogy képesek legyenek mindenféle gyárban dolgozni, függetlenül az ügyfél által megkövetelt rendszerektől és robot modellektől. Továbbá maximális pontossággal és minőséggel kell az eredményeket szállítaniuk, miközben csökkentik ennek idejét és költségét, hogy az üzleti produktivitást növelhessék.

Elköteleződés

A cég elkötelezett versenyképességének növelésében, magas színvonalú szolgáltatás nyújtásában, PLM termékek használatában, valamint, hogy bevezessék magukat a virtuális gyártás világába.

SGAR realizálta, hogy a megfogalmazott célok elérése érdekében szükségük van egy robosztus 3D szoftver eszközre, amely alkalmas a robotizált és automatizált gyártási folyamatok szimulációjára, optimalizálására, validációjára és ütemezésére.

sgar4

Végrehajtás

A Robcad volt az első szoftver, amit az SGAR bevezetett, a szoftver fejlett képességeinek, az üzleti modelljükbe való beilleszthetőségének, továbbá az ügyfél igények kielégítésére való képességének köszönhetően. Az utóbbi években átálltak a Process Simulate szoftver használatára. A Robcad és Process Simulate használta biztosítja a vállalat számára a virtuális környezetet, fejlett eszközöket a gépészeti beszállítók által megadott adatok validációjára, valamint a gyártási környezet teljes szimulációjának képességét. A Process Simulate két olyan modullal is rendelkezik, amely kritikus fontosságú, hogy a vállalat optimalizálni tudja a munkáját: robotika és virtuális beüzemelés. A robotika modul, robotok offline programozását teszi lehetővé és két segédprogramot is magában foglal, amely a projekt optimalizálását segíti. A virtuális beüzemelés pedig PLC kódok, virtuális környezetben való hibakeresését is magában foglalja, még mielőtt a tényleges berendezésre feltöltésre kerülnének.

sgar3

Eredmények

A Process Simulate szoftverrel megvalósult a hegesztési pontok validációja. Ez valamikor tetemes időt vett igénybe a cég részéről, amíg végrehajtották a funkciókat lépésről lépésre, aztán pedig várjanak a teszteredményekre, viszont ma már könnyedén, kiváló eredményekkel képesek teljesíteni ezt a feladatot. A fejlett képességeknek és a korszerű architektúra használatának köszönhetően, meg tudnak jelölni egy darabot és be tudják állítani a berendezést, hogy egyszerre száz pontot hegesszen. Egy olyan feladat végrehajtása, ami valaha egy fél napig is eltartott most már 30 perc alatt teljesíthető.

A Process Simulate lehetővé teszi az SGAR számára, hogy az ügyfél számára készített dokumentációt egy alkalmasabb módon generálják és kezeljék, a projekt teljes időtartama alatt. Mostantól rendkívül egyszerűen tudnak részletekkel szolgálni a projekttel kapcsolatban: Ha a mechanikai értékelés során hibákat találnak, olyan szempontok, amelyek nem hitelesítettek, megjegyzések, stb. ez lehetővé teszi, ennek az információnak a maximális kommunikálását az eszközökkel, hogy ad hoc pillanatfelvétel jöhessen létre az esetről, valamint 2D/3D videók, szerkesztési támogatással.

A Process Simulate használatával, annak agilitásának és sebességének köszönhetően, a vállalat még versenyképesebbé vált, új képességeket és fejlesztéseket biztosítva. Éppen ezen tulajdonságok segítségével képessé vált a robotos szimulációs csapat arra, hogy bonyolult projekteket hajtson végre. A Szoftver használatával 30%-kal kevesebb ideig tart egy teljes projekt kivitelezése a vállalatnak, képesek olyan feladatok elvégzésére is, amelyekre korábban nem, továbbá megszerezték azt a szakértelmet, amely által kitűnnek a többi piaci résztvevő közül. SGAR most előre látja azokat a változtatás igényeket, amelyeket szükséges megvalósítani mielőtt a gyártás megindul a gyártósoron. Ez az előny közvetlenül hatással van a vállalat költségeire és persze az ügyfeleik végső költségére, továbbá ügyfél elégedettséget és lojalitást eredményez.

Forrás: https://community.plm.automation.siemens.com/t5/Tecnomatix-News/Process-Simulate-helps-SGAR-reduce-project-time-by-30-percent/ba-p/459117

1 Response

Leave a Reply