Preactor terméktámogatási fájl generálása

Termelésütemezési rendszert támogatni néha nem egyszerű. Amikor az ügyfélnek összetettebb kérdése van, akkor fontos lenne, hogy előttünk is ugyanaz a konfiguráció jelenjen meg, mint az ügyfél előtt.

Bár a Preactor egy adatbázis alapú rendszer, szóval nem lehet egy sima fájl másolással átmásolni mindent belőle (ez egyébként jó a céges adatok védelme szempontjából is 😉 ), de rendelkezik egy nagyon jó funkcióval, amit Generate Support File (Terméktámogatási fájl generálása) funkciónak hívnak.

psupport1

A funkció a Help and Support részben érhető el.

psupport2

A nyitóképernyő szépen elmondja, hogy ezzel a funkcióval másolatot tudunk készíteni az adatbázisból, a konfigurációból és a jelentésekből.

psupport3

Ez után meg kell adni a konfiguráció nevét, és az adatbázis nevét, amelyből másolatot akarunk készíteni.

psupport4

Az adatbázis opciót is kiválasztva a következő ablakon az adatbázis szerverhez való kapcsolódás paramétereit kell megadni.

Ez után a kívánt fájl elkészül. Ezt el lehet küldeni terméktámogatásra és így már a komplett konfigurációt lehet vizsgálni a terméktámogatás során.

Tipp1: ez a terméktámogatási fájl kíválóan használható backupként is, hiszen a teljes Preactor konfigurációt és adatbázist le lehet vele menteni.

Tipp2: amennyiben biztonsági mentésre használjuk, akkor parancssorból, akár ütemezve is meghívhatjuk az alábbi módon:

C:\Program Files\Preactor International\Preactor11.1\PackageManager.exe

Konkrét példa a használatára:

"C:\Program Files\Preactor International\Preactor11\PackageManager.exe" "/create:Configuration.prpkg" "/dbconnect:Data Source=.\SQLEXPRESS;Initial Catalog=My Configuration;Integrated Security=True;" "/configpath:C:\Users\Public\Documents\Preactor Configurations\My Configuration“

Fontos, hogy ebben az esetben is szükség van a megfelelő fájl és adatbázis hozzáférési jogokra.

 

Leave a Reply