Chuck így érdemes…

A hír röviden így szól: 61 éves korában elhunyt Charles C. Grindstaff a Siemens PLM korábbi vezetője…

COjOxJxU8AEdTQN

Ahogy mindenki ismerte Chuck Grindstaff abba a generációba született, amely megváltoztatta a világot. A mérnöki CAD/CAM vagy ha úgy tetszik PLM világában olyan szerepet töltött ő be, mint Bill Gates a Microsoft, vagy Steve Jobs az Apple élén.

Szerencsémre többször is találkoztam vele, és többször hallottam előadni is, valóban fantasztikus ember volt, olyan vízióval, ami a következő 10 évre legalább meghatározza a Siemens PLM irányú fejlesztéseit. És miközben az egyik legnagyobb “koponya” volt a mérnöki rendszerek területén a környezetében mindig mindenki mosolygott a különleges személyiségének köszönhetően.

chuck

A Siemenshez (akkor még Unigraphics Solutions) 1978-ban csatlakozott, és a leghosszabb ideig a kutatás és fejlesztés területén dolgozott. Megkapta a Tudományos és mérnöki díját a Motion Picture Academy of the Arts and Sciencenek, ami a mérnöki terület Oscar díjának is tekinthető.

Az ő nevéhez fűződik a Tecnomatix termékcsalád felvásárlása, ezzel akkor a Unigraphics Solutions lett az első olyan cég, amely a terméktervezés után tovább tudott lépni a teljes termék életciklus kezelés felé. Aztán hozzá kapcsolódik minden idők legnagyobb mérnöki szoftver felvásárlása, amikor a Unigraphics Solutionst felvásároltatta a Siemenssel ezzel megteremtve egy olyan céget, amely a mérnöki területek szoft és hard oldalát is képviseli. A vízió következetes megvalósítása közben a termékektől és a fejlesztéstől sem szakadt el, napi szinten képben volt a legfontosabb fejlesztési irányokkal kapcsolatban (főleg az NX és Teamcenter területen).

COjOxJxU8AEdTQN

A Microsoft Bill Gates visszavonulásával megtalálta Satya Nadellát az élre, aki komoly vízióval mára a világ második legértékesebb cégévé tette a Microsoftot. Az Apple továbbra is keresi a karizmatikus vezetőt, és a Siemens élén is komoly kihívás lesz Tony Hemmelgarn számára, hogy olyan jövőképet hozzon létre, amely 30-40 éven keresztül irányt tud mutatni. Pedig csak így érdemes…

Leave a Reply