Preactor 17 újdonságok

A Preactor egy nagyon jó termelésütemező rendszer. A most megjelent 17-es verzióval még jobbá vált, mivel számos újdonságot hozott mind a kezelhetőségben, mind az ütemezési logikák finomításának területén.

A Preactor AS Overview ablak új neve Gantt Chart lett. Az átnevezés mellett egy nagyon fontos, új funkció került be, ami görgetéskör szinkronizálva jeleníti meg az összes megnyitott ablak tartalmát (az ütemterv, a kapcsolódó másodlagos erőforrások, a gépek és erőforrások kihasználtsága).

v17_1

Hasznos újdonság, hogy a Preferred Sequence ütemezési szabály, amely alkalmas arra, hogy adott tulajdonság (gép, termék jellemző) alapján priorizáljuk a rendeléseket az ütemtervben most már Campaign módban is tud működni.

Ha a kampányok (Campaigns) be vannak kapcsolva, akkor a műveletek kiválasztása olyan műveletekre esik, amelyeknél a Due Date beleesik a Look Ahead Windowba. A Look Ahead Window ebben az esetben egy mozgó idővonal.

Megjegyzés: a Look Ahead Windowt a Preactor annak meghatározására használja, hogy mennyire néz előre az ütemterv készítése esetében. Például az alábbi ábrán: minél nagyobb az előre tekintési ablak, annál több művelet vonható össze, így csökkenthető a teljes átfutási idő. Persze látható, hogy az átállási ablak méretének növelése olyan hatással is lehet, hogy bizonyos rendélések átfutási ideje hosszabb lesz, míg más rendeléseké meg akár sokkal rövidebb.

lookahead

A Preactor képes folyamatosan görgetett előre tekintési ablakot használni.

Nagyon sok esetben a Minimize Overall Setup Rule az egyik leghasznosabb a termelésben, mivel ez az átállások minimalizálásával segít az átfutási idő csökkentésében. Ez az ütemezési logika is további beállítási lehetőségeket kapott a 17-es verzióban.

 

1 Response

  1. 2021.04.03.

    […] Preactor 17 újdonságok – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com) […]

Leave a Reply