Process Simulate mozgásidők használata Plant Simulationben

Miután elkészül egy TSB feladat ergonómiai elemzésre a Process Simulate rendszerben (lásd még a két héttel ezelőtti cikket) jogos felvetés, hogy a Plant Simulation folyamatszimulációban hogyan lehet a kapott dolgozói idő adatokat felhasználni.

Erre nézzünk egy rövid munkafolyamatot:

1. elkészül az animációja a mozgásnak a rendszer kielemzi az ergonómiai kockázatokat, és elkészíti az idő táblázatot az egyes mozgások idejeiről.

2. A Sequence Editor tartalma Excel fájlba menthető.

step1

3. Az Excel fájl jól áttekinthetően tartalmazza a fő és a részfolyamat időket, minden folyamatnál nekünk kell majd eldönteni, hogy melyik felel meg a Plant Simulation Processing Time értékének (proctime).

step2

4. Készítsünk egy DataTable-t a Plant Simulationben, kapcsoljuk be a nulladik sor és oszlop indexet, majd importáljuk az Excel fájl tartalmát.

step3

5. Az eredmény:

step4

6. Adjuk meg, hogy a Duration oszlop az idő adatformátumú.

step5

7. Innentől egyszerűen hivatkozhatunk a Processing Time mezőben a táblázat megfelelő cellájára.

step6

Írhatunk pl. ilyeneket:

DataTable[“Duration”, “Position_Black_Tire1_Jill”]

DataTable[“Duration”, “Position_Black_Tire1_Jill”]DataTable[“Duration”, “Reach”]

Az előnye ennek a megoldásnak, hogy ha nem változik a Taskok megnevezése a Process Simulate-ben, akkor a beállítások “asszociatívak” lesznek.

Megjegyzés: mivel a Process Simulate szeret azonos típusú taskoknak azonos nevet adni, ezért azokat még ott kell átnevezni, hogy a Plant Simulation be tudja azokat azonosítani.

 

 

Leave a Reply