A hatékony ütemezés kiválthatja a reggeli termelési értekezleteket?

Mi történne, ha elhagyhatnánk a reggeli termelési értekezleteket? Mi történne, ha a menedzsment drága idejét nem az értékesítési prioritások, az elért eredmények és egyéb felmerülő témák megbeszélésére pazarolnánk el?

Fontoljuk meg ezt a forgatókönyvet:

  • A digitális ikerpár használatának következménye már kimutatható az eredményekben, a tervezett munkákban és karbantartási folyamatokban
  • Az ütemező a termelésvezetővel és értékesítési részleggel folyamatosan együttműködve a valós és potenciális problémák figyelembevétele mellett változtatja az ütemezést a felmerülő prioritás változások alapján
  • Az ütemező felhívja a termelési igazgatóság figyelmét a felmerülő problémákra, hogy meghatározzák a szükséges javító intézkedéseket
  • A termelés az érintettekkel azonnal értekezik a probléma megoldásáról

Ha mindezek a lépések megvalósulnak, akkor mégis miért van szükség a reggeli termelési értekezletekre?

Az esettanulmányok azt mutatják, hogy azoknál a vállalatoknál, ahol bevezették a digitális ikerpárt, nincs szükség a hagyományos termelési értekezletekre.

Mindezek mellett persze továbbra is tartanak csoportos megbeszélést a vállalati politika, HR és egyéb témák kapcsán. Ezek a meetingek azonban nem gyakoriak és szervezettek.

Ha úgy érezzük, hogy a megbeszélések nem generálnak extra költséget, akkor gondoljunk azért bele a több munkakört érintő megbeszélés időszükségletébe, az esetleges túlórákba. Valószínűleg van a termelési igazgató idejének hatékonyabb kihasználása is.

Kezdjük a napi meetingeket azzal a felismeréssel, hogy vállalatunk még nem áll készen a termelés rendszeren keresztüli működtetésére és tudatosítva ezt a felismerést dolgozzunk ennek a célnak az elérése érdekében.

Leave a Reply