Találékonyság segíti a gyártócégeket a túlélésben – Opcenter

A jelenlegi helyzet bizonytalanságban tart mindenkit, a bizonytalanság pedig aggodalmat szül. Mindezek hatására egyre növekszik a találékonyság, és ennek eredményeképpen olyan fejlesztések látnak napvilágot, amelyek sokkal nagyobb hatással vannak az emberiségre, mint valaha. A gyártók fókuszába is egyre inkább a kreativitás került a jelenlegi helyzet támogatása érdekében. A rugalmassága és agilitás már nem elérendő cél, hanem szükségszerűség, és a támogató rendszerek kulcsszerepet játszanak e rugalmasság lehetővé tételében.

Az alkoholgyártók gyakorlatilag egy éjszaka leforgása alatt alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, és alakították át gyártásukat kézfertőtlenítők gyártására. Ehhez szükség van a receptek és a receptúrák gyors adoptációjára, a gyártó- és csomagológépek használatának kiegyensúlyozására, és a nyomon követhetőségre a termékek biztonságos szállítása érdekében.

Az autóipari és diszkrét gyártók új szerszámokkal szereli fel a gyártósorokat a mostanában megnövekedett fontosságú gyógyászati eszközök és berendezések gyártása érdekében. Az additív megmunkálási technológiával rendelkező gyártócégek egészségügyi eszközöket és maszkokat nyomtatnak. Ehhez az eljáráshoz nem csak arra van szükség, hogy a 3D tervezési adatokat összekössék a nyomtatóval, hanem arra is, hogy a nyomtatók ütemezését optimalizálják, valamint a nyomtatott alkatrészek teljes nyomon követhetősége biztosított legyen. Végezetül pedig az alkatrészek biztonságos és minőségi szállítása kritikus jelentőségű a továbbfelhasználás során.

A jelenlegi bizonytalanságoktól és az ipar dinamikájától függetlenül a gyártóknak és beszállítóiknak be kell tartaniuk az iparági ellenőrzési és megfelelési normákat. A beszállítók távoli auditja és ellenőrzése kulcsfontosságú a biztonságos és megfelelő termékek előállításához.

A Siemens olyan korszerű eszközök és technológiák, mint például a gyártási műveletek kezelésére szolgáló Opcenter használatával támogatja a gyártókat abban, hogy megfeleljenek a ma és a jövő kihívásainak.

Az eredeti cikk itt érhető el: https://blogs.sw.siemens.com/siemens-opcenter/manufacturers-ingenuity-during-uncertainty/

Leave a Reply