Anyagáram szimuláció a közepes méretű gyártó cégek számára

A közepes méretű vállalatok is profitálhatnak az anyagáramlás és a logisztikai elemzés digitális gyártási technológiáiból. Ezeknél a cégeknél napjainkban ugyanolyan komplex kihívások jelennek meg, mint a megacégek esetében (termékvariációk, komplex gyártási rendszerek).

A legtöbb esetben a kis és közepes gyártó vállalatok a szimulációval a következő területekre keresnek és találnak megoldást:

 • Piaci bizonytalanságok kezelése
 • Folyamatban lévő fejlesztési kezdeményezések tesztelése
 • Gyorsan növekvő portfóliók kezelése
 • A rendszer komplexitásának növelése a meglévő folyamatok teljesítményének visszaesése nélkül
 • Költség és megtérülés számítása

Ebben a bejegyzésben az anyagáramlás és a logisztikai kihívásokkal foglalkozunk, amelyekkel szembe kell néznie új termelési rendszerek bevezetésekor vagy a meglévő rendszerek módosításakor.

A termék nagy változatosságának és a gyártási rendszer komplexitásának kezelésekor, különböző helyek nyomása alatt, képesnek kell lennie a következőkre:

 • Olyan problémák felismerése és kiküszöbölése, amelyek egyébként költséges és időigényes korrekciós intézkedéseket igényeltek volna a gyártás felemelése során
 • A gyártósorok beruházási költségének minimalizálása a szükséges teljesítmény veszélyeztetése nélkül
 • A meglévő termelési rendszerek teljesítményének optimalizálása olyan intézkedések végrehajtásával, amelyeket egy szimuláció igazolni tud a valós rendszer bevezetése előtt.
Komplex gyártási rendszerek vizsgálatának legjobb eszköze a szimuláció.

Miután minden a helyén van, elkészül a szimuláció és elkészülnek a szükséges elemzések, mint mindig, be kell mutatnia a javasolt változtatásokat vagy új beruházásokat a különböző érintett érdekeltek számára, pl. menedzsment, ügyfelek stb.

Mindehhez használható a Tecnomatix Plant Simulation gyártási és logisztikai folyamatszimulációs rendszer. A Plant Simulation egy diszkrét eseményszimulációs szoftver, amelyet az anyagáramlás, az áteresztőképesség, a műveletek, a személyzet és a logisztika tanulmányozásához és kísérletezéséhez használnak bármilyen típusú termelési környezetben. A szimulációt szinte minden iparágban sikeresen alkalmazzák.

Gyártási darabszám optimalizálás szimulációval.

A gyártási és logisztikai szimuláció kulcsfontosságú eszközöket nyújt a következőkhöz:

 • Az anyagáramlás és az áteresztőképesség ellenőrzése
 • A gyártásellenőrzés és az elrendezés alternatíváinak tesztelése
 • Az anyagmozgatás és a logisztika optimalizálása
 • A termelési KPI-k ábrázolása és megjelenítése, például kihasználtság, teljesítmény stb.
 • Gépek, pufferek, AGV / AMR kapacitások méretezése
Az anyagáram szimuláció eredménye könnyen értelmezhető és áttekinthető formában.

A gyártás és logisztikai szimuláció csak szakértők számára készült? Biztosan nem.

A szolgáltatók világszerte működő hálózata és egy aktív közösség áll rendelkezésre, hogy támogassa és segítse Önt a sikeres termelési rendszer modellezésében és szimulációjában.

Összefoglalva: ha az anyag- és erőforrásigény meghatározása, a logisztikai láncok megtervezése, a kihasználtság elemzése, a szűk keresztmetszetek azonosítása és a termelési mix megtervezése előtt álló kihívásokkal szembesül, használhatja az anyagáramlás-szimulációt. A Tecnomatix Plant Simulation segít önbizalommal meghozni a befektetési döntéseket, növeli a biztonságot, minimalizálja a beruházások összegét, és csökkenti az átfutási időket és az energiaköltségeket.

A közepes méretű cégek anyagi lehetőségeit is figyelembe véve jött létre a Plant Simulation Foundation csomag, amelyről itt bővebben lehet olvasni.

Forrás: Material flow simulation for the medium-sized manufacturer | Tecnomatix (siemens.com)

1 Response

 1. 2022.01.15.

  […] Anyagáram szimuláció a közepes méretű gyártó cégek számára – DIGITÁLIS GYÁR (digi… […]

Leave a Reply