Elérhető az Opcenter V18.5

Elérhető az Opcenter APS legújabb verziója! A Siemens Digital Industries Software kiadta az Opcenter Planning & Scheduling v18.5-ös verzióját, amelyben javított funkcionalitást kínál a felhasználók számára. Tekintse meg az újdonságokat!

Előnyök:

  • Megnövelt rugalmasság komplex munkaerőtartalék modellek használatakor
  • Új API metódus jelentésekbe szánt adatok kinyerésének megindítására
  • Részletesebb dolgozói műszaknaptárak létrehozása
  • Megkönnyíti a gyártósorról érkező adatok fogadását Opcenter Planningben (AP)
  • Out-of-the-box felhasználást biztosít az Opcenter APS Anywhere segítségével
  • Továbbfejlesztett KPI támogatás
  • Másodlagos kényszerek műszakon kívüli időtartamokra

Opcenter APS v18.5 újdonságok

Másodlagos kényszerek műszakon kívüli időtartamokra

Az új verzióban lehetősége nyílik időperiódusok definiálására, amikor nem lesz elérhető egy olyan másodlagos kényszer, amit a műveletek felhasználnak. Ez a funkció megkönnyíti az eddigieknél is részletesebb másodlagos kényszer naptárak létrehozását, például munkaerő tartalékok vagy rövid szünetek modellezésekor.

Egy új naptárperiódus beállítás, „span off shift” került hozzáadásra, melyet sablonhoz és kivételhez is hozzárendelhet. Az eddigi működés szerint kényszerek modellezésekor, ha egy szünetet hozott létre nulla másodperc hosszal, az ellehetetlenítette a művelet ütemezését a szünet idejében. Ennek oka, hogy a másodlagos kényszernek a művelet egész ideje alatt rendelkezésre kellett állnia.

Valós ütemterv adatok importálása Opcenter Planningbe

A valós ütemezési adatokat az Opcenter Planning a fő gyártási ütemterv kiszámításakor hasznosítja. A valós ütemtervben olyan Opcenter Schedulingbe átvihető adatok találhatók, amelyek jellemzően megjelennek a gyártósoron is és bizonyos dátumokra előállított mennyiségeket jelenítenek meg, a termék jövőbeli tervezését tükrözve.

A valós ütemezési adatok helyzettől függően széleskörűen felhasználhatók, ezért a következő lehetőségek kerültek a szoftverbe, hogy a valós adatok segítségével rugalmasabban történjen az ütemterv számítás.

Opcenter APS Anywhere – Viewer

Az Opcenter APS Anywhere Viewer mostantól minden Opcenter Scheduling csomagban elérhető. Ez egy független, előfizetés alapú szoftveres megoldás.

Ütemterv elemzési adatok

Egyre nagyobb a kereslet az Opcenter Scheduling adataira épülő, szoftveren kívüli jelentésekre. Ezért bővültek ki az ütemterv elemzési adatok exportálásának lehetőségei.

Az erre vonatkozó PESP akció mostantól ugyanazokat a paramétereket képes fogadni, mint amit a kihasználtsági nézet (Utilization window) beállításaiban is megadhat.

Egy új API metódust is talál, amellyel az adatexportálást kezdheti meg.

Ha lemaradt az Opcenter 18.4 újdonságokról, akkor azokról itt olvashat: Opcenter APS (Preactor) 18.4 újdonságok – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

Leave a Reply