AQ Electric – 15%-kal csökkent az átállási idő

Az AQ Electric Radomir (AQ Electric) az AQ Group AB (Svédország) része, amely elektromos szekrényeket, fémszerkezeteket, elektromos paneleket és alkatrészeket gyárt globális ipari ügyfelek számára, igényes követelményekkel. A vállalat rendelkezik szakértelemmel a kisfeszültségű (LV) és a középfeszültségű (MV) elektromos szekrények, valamint az automatizálási berendezések, a fémlemez termékek és a daruszekrények széles választékának tervezésében, gyártásában és szállításában. A gyártási folyamatok magukban foglalják a kábeleket és kábelkötegeket, valamint az alkatrészek mechanikai összeszerelését. Az AQ Electric termékeket olyan iparágak használják, mint a nehézipar, a telekommunikáció, a vonatok és szállítmányozás és az élelmiszeripar. A vállalat rendelkezésére áll egy gépműhely, amelynek munkatársai több mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek, két festő sor, egy vas- és színesfém hegesztőműhely, valamint a lemeztermékek vágására, hajlítására és bélyegzésére szolgáló gépek.

Kihívások

A gyártás két szegmensben szerveződik: lemezelemek és elektromos szekrények összeszerelése. A tervezés kulcsfontosságú a gyártott alkatrészek bonyolultsága és változatossága miatt. A vezetőség a termelés optimalizálására, a költséghatékonyságra és az új technológiák integrálására összpontosít a legjobb termékminőség biztosítása érdekében. Tudták, hogy speciális szoftvermegoldásra van szükségük ezeknek az igényeknek a kielégítésére.

Claes Meligren, az AQ Group vezérigazgatója (vezérigazgató) szerint: „Az AQ célja, hogy világelső legyen a költséghatékonyság, a minőség, az ellátás biztonsága, az éberség és a szolgáltatás terén. Egyszóval: „megbízható”

A fő kihívások a gyártási folyamatok és az előállított termékek összetettsége, a gyártási megrendelések hatalmas száma, a sok elsődleges erőforrás rendelkezésre állása és további korlátozások, például műszerek, berendezések és üzemeltetők. Az erőforrások nagy száma és korlátai akadályozták a hatékony gyártási ütemterv létrehozásának képességét.

Sok AQ Electric felhasználó részt vett a gyártási ütemtervek osztályonkénti elkészítésében, és ezeknek a mikroterveknek a szinkronizálása komoly kihívást jelentett. Minden nem tervezett esemény, például üzemzavar vagy késői anyagszállítás, megjelenése tönkretette a gyártási ütemtervet, és jelentős időt igényelt a helyreállításhoz.

A megoldás

Mindezek miatt elhatározták, hogy fejlett tervezési és ütemezési (APS) megoldást vezetnek be. A cél az volt, hogy megszüntesse a veszteséget (selejt, rossz minőségű, a termelésen felüli, szükségtelen területek, készlet, extra szállítás stb.), Hogy növelje a jövedelmezőséget, megmutassa a környezeti aggályokat, valamint növelje a termelés hatékonyságát.

A piacon elérhető megoldások részletes elemzését követően, a SmartApps Ltd – a Siemens Silver partnere, aki a fejlett tervezés és ütemezés terén jártas – segítségére van, az AQ Electric az Opcenter ™ APS Ultimate Edition szoftvert választotta az igényeiknek leginkább megfelelő megoldásként. Az Opcenter APS az Xcelerator ™ portfólió része, a Siemens Digital Industries Software átfogó és integrált szoftver- és szolgáltatásportfóliója.

A SmartApps Siemens Smart Expert néven akkreditált az Opcenter APS portfóliójához. Integrációs modulokat fejlesztett ki az Opcenter Advanced Scheduling számára számos vállalati erőforrás-tervezéssel (ERP), gyártási végrehajtási rendszerrel (MES) és felügyeleti ellenőrzési és adatgyűjtési (SCADA) rendszerrel a különböző iparágakban.

Az implementáció

A megvalósítás során részletes elemzést készítettek a vállalat termelési modelljéről és folyamatairól, valamint meghatározták a főbb hulladékforrásokat. Kidolgozták a kiegyensúlyozott optimalizálás stratégiáját. Fejlesztették ki az egyes részlegekre jellemző optimalizálási algoritmusokat, szem előtt tartva a speciális követelményeket és a további korlátozásokat. Létrehoztak egy általános szabályt az összes vállalati részleg szinkronizált ütemezéséhez. A SmartApps csapata integrációt fejlesztett a meglévő ERP rendszerrel is.

Eredmények

Az Opcenter APS megvalósítás miatt most csak egy tervező felelős a gyártás ütemezéséért. Az optimalizálási algoritmusok használatával az egyes részlegeken a hatékonyság és a belső teljes idő (OTIF) növekedett.

Az átállási idők 15 százalékkal csökkentek, míg a legtöbb OTIF belső osztálya akár 98 százalékkal nőtt.

Az Opcenter APS bevezetése jobb kommunikációt és együttműködést eredményezett az osztályok között, és javította a munka szinkronizálását.

„Az Opcenter APS megoldás megvalósítása jelentősen növelte hatékonyságunkat azáltal, hogy minimalizálta azokat a tevékenységeket, amelyek nem hoztak értéket” – mondja Ivan Koussarov, az AQ Electric Radomir lemezműhelyének divízióvezetője. “A rendszer betekintést nyújt a jövőbe és arra, hogy azonosítsuk a lehetséges problémákat és megelőző intézkedéseket hajtsunk végre azok megjelenése előtt a károk elkerülése vagy csökkentése érdekében.”

Bővebb információ: Industrial manufacturer reduces changeover time by 15 percent | Siemens Digital Industries Software

Leave a Reply