Plant Simulation 2201 (V17) újdonságok bővebben

Az előző Megjelent a Plant Simulation 2201 (V17) – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com) rövid összefoglaló cikk után, ebben a cikkben bővebben is áttekintjük a Plant Simulation aktuális verziójának újdonságait.

Új szint az optimalizálásban a Tecnomatix digitális gyártási megoldásokkal

A Tecnomatix® digitális gyártószoftver-portfóliójában található Plant Simulation a gyártási rendszerek és folyamataik forgatókönyveinek modellezésével és szimulálásával optimalizálja a gyártást. A Tecnomatix Plant Simulation segítségével szimulációs modelleket készíthet, amelyek digitális modellben tükrözik valódi gyártás működését. A szimulációs modellek gyorsan futnak és megbízhatóak egy virtuális idővonal mentén, és ugyanúgy generálhatnak kulcsfontosságú teljesítményértékeket (KPI), mint a valódi termelési rendszer. Ezen eredmények alapján már a korai tervezési fázisokban elvégezheti a teljesítményjavításokat és optimalizálásokat, illetve optimalizálhatja a már meglévő gyártási vagy logisztikai folyamatait.

Ez a blogbejegyzés áttekintést nyújt a Plant Simulation fejlesztéseiről a 2201-es verzióban.

Felteheti magának a kérdést, hogy mi az a 2201? A Plant Simulation új verziószámozása ezzel a verzióval kezdődően az évet azonosítja az első két számjegyben, majd a hónapot a második két számjegyben az aktuális szoftverszállításhoz. Ebben az esetben 2022 és január, tehát 2201.

Tecnomatix üzemszimuláció az Xcelerator Share segítségével

A Siemens bemutatta az Xcelerator as a Service (XaaS) szolgáltatást, hogy ügyfelei megtehessék a következő ugrást a termelékenységükben, és további versenyelőnyhöz jussanak. Ez jelentősen csökkentheti a kisvállalatok anyagi belépési korlátját, és minden méretű vállalat informatikai költségeit csökkentheti az Xcelerator felhőbe helyezése révén. A XaaS kibővíti a portfólió képességeit azáltal, hogy elérhetőbbé, skálázhatóbbá és rugalmasabbá teszi.

A Tecnomatix Plant Simulation esetében az Xcelerator Share használatának négy fő előnye van:

  • Először is segít a szimulációs projekt során az információmegosztásban, a szimulációhoz kapcsolódó adatok egy helyen összegyűjtésében.
  • Másodszor, bár használhatnak olyan általános eszközöket, mint például az e-mail vagy a webalapú fájlmegosztás, ezek az eszközök nem nyújtanak különösebb előnyt a mérnöki munkához. Az Xcelerator Share ezt a további kontextust olyan képességeken keresztül biztosítja, mint a szimulációs modellek megosztása, valamint a termelési rendszer átbocsátásának, anyagáramlásának és logisztikai szimulációs eredményeinek megtekintése.
  • Harmadszor, az Xcelerator Share lehetővé teszi a munkavégzés következetességét a csapatok között azáltal, hogy minden csapat az adatok vagy modellek, folyamatsablonok, anyagáramlási és átviteli szimulációk megfelelő verziójával dolgozik.
  • Negyedszer, az Xcelerator Share lehetővé teszi a döntéshozók számára, hogy könnyebben megtekintsék és megértsék a termelési rendszer szimulációs modelljének eredményeit, bármikor és bármilyen eszközön.

Az Xcelerator Share az összes Plant Simulation termékhez tartozik, és felhőalapú fájltárolást biztosít a Plant Simulation adattípusokhoz. A Plant Simulation az Xcelerator Share segítségével lehetővé teszi a szimulációs modellek biztonságos megosztását a vállalati hálózaton kívüli kollégákkal, és szerepalapú hozzáférés-vezérlést biztosít.

Az alábbi videó a Plant Simulation Xcelerator Share integrációját mutatja be:

Plant Simulation felhasználói felület

A Plant Simulation 2201 frissített grafikus felhasználói felülettel (GUI) érkezik. Most már ugyanaz a színséma és szabványos ikonjai vannak, mint a többi Tecnomatix digitális gyártási terméknek.

AGV közelség szabályozás

A Plant Simulation 2201 két új érzékelő mezőt vagy távolságzónát biztosít a padlón szabadon mozgó transzporterek számára. A SimTalk metódus akkor hívódik meg, amikor egy másik transzporter belép a távolságzónába vagy elhagyja azt. Ilyenkor az egyik tipikus művelet egy szállító megállítása egy másik mögött, amely egy rakodóhelyen várakozik. A másik a szállító sebességének csökkentése kétirányú forgalmi helyzetben.

SimTalk HTTP funkciók

A 2201-es verzió egy sor előre definiált SimTalk funkciót ad hozzá a HTTP protokoll használatához, a külső HTTP szerverrel való kommunikációhoz. Az online súgóban minden olyan dokumentált részletet megtalál, amelyre szüksége van az ilyen típusú szerverkommunikációhoz programozási nyelven, beleértve a SimTalk felület szintaxisát és paraméterhasználatát.

Itt láthat egy kis példát a SimTalk HTTP függvényhívására. Ez egy nyilvános JSON-tesztszervertől származó időbélyegző kérése. A SimTalk HTTP-funkcióit használhatja adatok kérésére és küldésére.

PatchMatrix objektum folyadékfeldolgozáshoz

A Plant Simulation 2201-ben most megtalálja az új folyadékfeldolgozó PatchMatrix objektumot. Ez az objektum leegyszerűsíti a modellépítést az általános folyadékgyártási folyamatokhoz. A gyártási program változásainak megfelelően gyakran kell módosítani a csőcsatlakozást, például a folyadéktartályok és a töltőállomások között. A PatchMatrix objektum ideális esetben támogatja és leegyszerűsíti a szimulációs modell ilyen csővezeték-módosításait.

Értékáram szimulációs könyvtár

A SimPlan Siemens partner által kifejlesztett értékfolyam-könyvtár a 2201-es verzióban a Disassembly objektummal bővült, mint a gyártási folyamatok általános állomástípusa. Ez a frissítés néhány további statisztikai értéket is tartalmaz, amelyek segítenek jobban megérteni és elemezni az értékfolyam-szimulációs eredményeket.

2 hozzászólás

  1. 2022.02.22.

    […] A szabadon mozgó AGV-k folyamatosan fejlődnek, például a 2201-es verziótól kezdve az ütközésük is könnyen kezelhetővé vált. Erről itt lehet bővebben olvasni: Plant Simulation 2201 (V17) újdonságok bővebben – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com) […]

  2. 2022.07.03.

    […] Újabban az AGV-k ütközése, pontosabban fogalmazva az AGV-k közelség szabályozása került a középpontba, ehhez kapcsolódóan a következő cikkeink is tartalmaznak információt: „Megjelent a Plant Simulation 2201 (V17)” és „Plant Simulation 2201 (V17) újdonságok bővebben”. […]

Leave a Reply