Naptár kivételek készítése több erőforrásra Opcenter termelési ütemtervben

A termelési ütemtervben gyakori, hogy egy vagy több gépre, erőforrásra módosítan kell a naptárt, ami szerint működik. Ilyenek lehetnek például:

  • gépleállás
  • tervezett karbantartás
  • Túlóra

Van egy gyors módja annak, hogy naptárkivételeket hozzunk létre több elsődleges erőforrásra anélkül, hogy minden egyes erőforrásnaptárba bele kellene menni a módosításhoz. Az alábbiakban összefoglaltuk a szükséges lépéseket.

Megjegyzés: Hasonló lépéseket lehet tenni a másodlagos naptárak esetében is.

  1. A Sorrendezőben kattintson a Primary Calendars (elsődleges naptárak) fülre, és kattintson duplán a felsorolt ​​elsődleges erőforrásra (ha nem látja az elsődleges naptárak lapot, válassza a View > Calendars > Primary Resources (Nézet > Naptárak > Elsődleges erőforrások) menüpontot).
  2. Kattintson duplán arra a napra, amelyen a kivételt szeretné kezdeni. Módosítsa a sablont a megfelelő állapotra, például Planned Maintenance (tervezett karbantartás), és adja meg a kezdő és befejező időpontot, amelyre a kivételt alkalmazni szeretné.
  3. Kattintson a Módosítások alkalmazása az erőforrásokra legördülő nyílra az összes elsődleges erőforrás listájának kibontásához. Ha csak néhány erőforrást kell kiválasztania a kivétel alkalmazásához, jelölje be az egyes erőforrások melletti négyzetet. Ha azonban több vagy az összes elsődleges erőforrással rendelkezik, amelyre a kivételt alkalmaznia kell, vigye az egérmutatót az egyik erőforrásnév fölé, kattintson a jobb gombbal, és a megjelenő előugró menüben válassza az Összes kijelölése parancsot. Ezzel bejelöli az összes elsődleges erőforrás jelölőnégyzetét. Ezután törölheti minden olyan négyzet bejelölését, amelyre esetleg nem szeretné, hogy a kivétel vonatkozzon.

Még egy trükk: új naptár eseményt a tervező táblán az erőforrásra kattintva is el lehet jutni.

Leave a Reply