Opcenter APS 2210 újdonságok

Kijött az Opcenter APS 2210-es verziója! Tekintsük át, hogy a termék milyen újabb hasznos funkciókkal bővült!

Legfőbb újdonságok:

Több Dataset ütemtervének statisztikáit összehasonlító táblázat. Az oszlopok színezését egy új klasszifikációval, FIELD CONTROL-lal állíthatjuk. (A klasszifikáció használható a statisztikai táblázaton kívül minden Editor ablakban is.)

Új Editor ablakok, amelyekkel már nem csak a gyártási rendelések, hanem az azokhoz kapcsolódó táblák is módosíthatók közvetlenül az ütemező felületéről. Ezek alapértelmezés szerint a Supply, Demand és Bill of Materials táblák. A funkció használatához a /AdditionalEditor vagy /AE modul kapcsolóval először aktiválni kell azt.

Az eddigi import-export, SMC és ütemező konzol funkcionalitás ki lett egészítve PESP szkriptekkel. Így az Opcenter APS külső eseményekre is képes reagálni, és a meghívható PESP szkriptekkel önálló munkafolyamatot elindítani.

Tovább bővült az integráció az Opcenter Planning és az Opcenter Scheduling között. MRP rendszer pótlására most már az Opcenter Planning is képes gyártási rendelések létrehozására. Az Opcenter Planningben generált táblát az Opcenter Schedulingbe importálva rögtön készen állnak a gyártási rendelések az ütemezésre.

Mostantól a Siemens Digital Logistics nyersanyagkezelő rendszere, az AX4 is összekapcsolható az Opcenter Schedulinggel. Így a beszállítások adatait az Opcenter rögtön az AX4-ben tároltak szerint tudja frissíteni.

Az új verzió természetesen támogatja az idén megjelent Opcenter APS Anywhere Viewer szoftvert. Felhőalapú XaaS előfizetés vásárlása esetén az APS Anywhere Viewer automatikusan elérhető a konfigurációban, használata megkönnyíti az ütemterv kiadását.

Továbbá az Opcenter APS 2210-es verziója kompatibilis az alábbi szoftververziókkal:

  • Opcenter Execution Process 4.4/2207.0001

  • Opcenter Execution Discrete 4.4/2207.0001

  • Opcenter Scheduling SMT 2210

  • Opcenter RD&L 2204 (update 5)

Emellett még több tucat kisebb-nagyobb produktivitásnövelő újdonság található meg az új verzióban, amely már elérhető a szoftverkövetéssel rendelkező ügyfeleknek.

Leave a Reply