5 mód, ahogy az Opcenter APS termeléstervezés és termelésütemezés erősebbé teszi az Ön gyárát

A versenyelőny megőrzése elengedhetetlen része a gyártó cégek életének, a termeléstervező szoftver pedig nagyszerű módja lehet a költségek csökkentésének és a hatékonyság növelésének viszonylag alacsony kezdeti befektetés mellett. Íme 5 konkrét módszer, amellyel a termeléstervező szoftverek potenciálisan egyszerűsíthetik a vállalati működést.

A termelésütemezés automatizálódik vagy legalább szemi-automatizálódik

A termeléstervező szoftver használatának egyik legnagyobb előnye a termelési ütemezés integrálása a teljes vállalatra vonatkozóan. Minden részleg ütemterve összehangolódik egymással annak érdekében, hogy a vállalat közös céljait elérje. A termék gyártásának és kiszállításának minden eleme pillanatok alatt összekapcsolódik és így munkaórák százai spórolhatók meg a termelési ütemterv elkészítésével és módosításával.

A termelési tervek adaptívak

Az előre nem látható események bármely gyártó számára katasztrófát okozhatnak. A gyártástervező szoftver gyorsan és hatékonyan képes alkalmazkodni ezekhez az eseményekhez. A gyártást át lehet helyezni más létesítményekbe vagy beszállítóhoz, vagy át lehet csoportosítani a gyártást, hogy a legsürgősebb kiszállításokat vegye előre. A szoftver több lehetőséget is javasolhat, amiből eldönthető, melyik lesz a legköltséghatékonyabb megoldás.

Az alapanyagok rendelés időben történik meg

Az alapanyagok költsége a legtöbb gyártó számára jelentős, ezért nem mindegy, hogy mikor vásároljuk meg azokat. A megfelelő gyártástervező szoftver pontos információt ad arról, hogy mikor milyen alapanyagra, komponensre van szükség, így megelőzhető, hogy későn érkezzenek meg azok, de megelőzhető az is, hogy a túl nagy biztonság miatt felhalmozott készletekben álljon a pénz.

Az adatok könnyen áttekinthetők

A gyártási folyamat minden aspektusát gyártástervező szoftver rögzíti. Számos jelentés készíthető mindenről, az egyetlen telephelyen lévő nyersanyagköltségtől kezdve egy adott termék elmúlt év során történő kiszállításának teljes vállalati költségéig. Ennyi adat birtokában könnyű meghatározni a létesítmény korlátozó tényezőjét, betekintést nyerni a személyzet hatékonyságába, és végső soron javítani a gyártási folyamaton.

A növekedés könnyen szimulálható és ellenőrizhető

Egy gyártóüzem bővítése vagy új telephely megnyitása korábban több száz alkalmazottat és több millió eurós befektetést is magában foglaló folyamat. A termeléstervező szoftverrel azonban több száz növekedési forgatókönyv szimulációja is futtatható anélkül, hogy szükségtelen kockázatokat vállalnánk. Ezek a szimulációk tényszerű adatokat szolgáltatnak a befektetők és a felsőbb vezetés számára a meggyőző döntéselőkészítő prezentációkhoz.

Leave a Reply