Csokoládégyár modellezése egyszerűen

Az alábbiakban felépítésre kerül egy csokoládégyár a Tecnomatix Plant Simulation Fluid könyvtárának alkalmazásával (A Plant Simulation Fluid könyvtára és alkalmazása – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)), az objektumok beállításainak részletezése mellett.

A csokoládé táblák gyártásához a folyadék bemenetek (FluidSource: SourceMilk, SourceSugar, SourceCocoa) biztosítják a tejet (Milk), cukrot (Sugar) és a kakaót (Cocoa), amelyek csöveken (Pipe) keresztül a saját tartályaikba (Tank: TankMilk, TankSugar, TankCocoa) áramlanak, ahol ideiglenesen tárolva vannak mielőtt az első keverőbe (Mixer) folynának, ami az első köztes terméket, az alapcsokoládét (BaseChocolate) keveri. Az alapcsokoládét ezután a következő keverőbe (MixerStirrer) pumpálják, amely azt a kívánt állagúra keveri. A kapott csokoládémassza (ChocolateMass) a végső keverőbe (FinalMixer) áramlik, amely belekeveri a finomító anyagot, a chilit (ChiliPowder), amelyet a saját folyadék bemenetéből (SourceChili) táplálnak be. A kapott chilis csokoládé (ChiliChocolate) a porciózóba (Portioner) folyik, amely az egyes csokoládé táblákat önti, majd egy szállítószalag (Conveyor) és egy kimenet (Drain) segítségével eltávolításra kerülnek a gyárból.

A modellezés lépései az alábbiakban követhető figyelemmel:

  • Recept beállítása az anyagtáblázatban.
  • Összetevőket biztosító folyadék bemenetek beállítása.
  • Az összetevőket tároló tartályok beállítása.
  • Az összetevőket átalakító keverők beállítása.
  • Finomító összetevőt biztosító bemenet beállítása.
  • A csokoládé szeleteket kiöntő porciózó beállítása.
  • Szállítószalag beállítása és a szimuláció futtatása.

Az elkészült szimulációs modell alább látható:

Amennyiben a már elkészült modellt szeretné betölteni, akkor azt a Példa modellek (Example Models), Kicsi példák (Small Examples), Folyadékok (Fluids), Csokoládé gyár (Chocolate Bar Production) megnyitásával teheti meg:

Receptúra beállítása az anyagtáblázatban

Mielőtt felépítésre kerül a szimulációs modell, az összetevők és receptek definiálása történik az anyag táblázat (MaterialsTable) objektumban, amelyeket majd a folyadék bemenetek és mixerek fognak később használni, nevezzük MaterialsTablePlant-nek.

A táblázatban az anyagok bármilyen sorrendben megadhatók. Ez a táblázat lehet az osztálykönyvtárban, vagy ha sokféle adat van, akkor érdemes ezeket külön táblákban a megfelelő vázlatokon létrehozni, így könnyítve az átláthatóságukat.

Megadhatók alapanyagok, köztes termékek és végtermékek, azok sűrűsége, színe, előállítani kívánt mennyisége és a szükséges összetevők.

A kitöltött anyag táblázat az alábbiak szerint néz ki:

Összetevőket biztosító folyadék bemenetek beállítása

Az anyag táblázat kitöltése után konfiguráljuk azokat a folyadék bemeneteket, amelyek bevezetik az alapanyagokat az üzembe. A tej, cukor és kakaó alapanyagaihoz egy-egy folyadék bemenetre van szükségünk, amelyekhez a megfelelő alapanyag neveket adjuk meg, illetve a kiáramlási sebességeket (Outflow rate):

Az összetevőket tároló tartályok beállítása

Ezután behelyezzük a három tartályt, ahol a kiáramlási sebesség mellett a térfogat (Volume) is megadásra kerül:

Ezután a megfelelő folyadék bemenetek és tartályok összekapcsolása történik a csövek és összekötő segítségével.

Az összetevőket átalakító keverők beállítása

A következő lépésben három keverő típusú objektumot illesztünk a modellbe, amelyek az alapanyagokat a köztes terméket és végterméket, nevezetesen a chilis csokoládét hozzák létre.

Beállításra kerül az egyes termékek kiáramlási sebessége, térfogata, neve, illetve a feldolgozási idők, ami az idők (Times) lapfülön található:

Mixer Feldolgozási idő (Processing time): 2:46:40 [h:m:s]

MixerStirrer Feldolgozási idő (Processing time): 2:30:00 [h:m:s]

MixerFinal Feldolgozási idő (Processing time): 10:00 [m:s]

MixerFinal átállási ideje (Setup time): 1:00:00 [h:m:s]

Ezután a tartályok és keverők összekapcsolása történik a csövek és összekötő segítségével.

Finomító összetevőt biztosító bemenet beállítása

Mivel chilis csokoládét szeretnénk gyártani, a gyártósor utolsó keverőjébe chili port is kell adagolni, ehhez szükség van egy újabb folyadék bemenet objektumra, amit az alábbiak szerint állítunk be:

Ezután az újonnan hozzáadott folyadék bemenet és a végső keverő összekapcsolása történik cső és összekötő segítségével.

A csokoládé szeleteket kiöntő porciózó beállítása

Az utolsó folyadék objektum, amelyet a modellben használunk a porciózó, ez hozza létre a csokoládé táblákat (MU: ChiliChocolate).

Annak érdekében, hogy a modellünkben a csokoládé táblát megjelenítsük, létrehoztunk egy új MU-t az osztálykönyvtárban ChiliChocolate névvel a következő beállításokkal:

Kiválasztjuk az MU-t, amit a porciózónak létre kell hoznia, majd megadjuk a termék egységenkénti mennyiségét (0.1 liter chilis csokoládémasszából egy tábla csokit készítünk).

Ezután a porciózó és a végső keverő összekapcsolása történik cső és összekötő segítségével.

Szállítószalag beállítása és a szimuláció futtatása

Végül pedig behelyezünk egy szállítószalagot, amely a csokoládé táblákat a porciózóból a kimenetre szállítja, ami pedig eltávolítja azokat a szimulációból. Természetesen összekötővel kapcsoljuk ezeket is össze.

Ahhoz, hogy az egyes csokoládé táblákat jól lássuk a szállítószalagon, állítsuk annak sebességét 4 m/s-ra:

A szimulációt futtatva észrevehetjük, hogy az egyes objektumok (tartályok, keverők, csövek) színe megváltozik arra a színre, amelyet az anyag táblázatban beállítottunk.

Alább látható is az elkészült szimulációs modell futtatás közben:

1 Response

  1. 2023.02.13.

    […] folyadékok modellezésével kapcsolatban elérhető korábbi cikkünk a link: Csokoládégyár modellezése egyszerűen, ami az egyes folyadék objektumok főbb beállításaira fókuszál. Az alábbiakban szintet […]

Leave a Reply