Digitális ikerpár az ütemezésben

Rendszeresen kerülnek új koncepciók bevezetésre, mint például a digitális ikerpár. A Forbes magazin a szerint a digitális ikerpár egy folyamat, termék vagy szolgáltatás virtuális modellje. A virtuális és fizikai világ összekötése lehetővé teszi az adatelemzést és a rendszerek nyomonkövetést, hogy ezáltal kiküszöböljük a hibákat, megelőzzük a leállásokat továbbá segít abban, hogy a szimulációk használatával tervezzünk.

Gyakran bizonytalanok vagyunk abban, hogy egy új kifejezés milyen adott területre vonatkozik és, hogy pontosan mit jelent. Ebben a blogban az ütemezés szempontjából beszélünk a digitális ikerpárról.

Digitális ikerpár az ütemezésben

Ahhoz, hogy megértsük mit is jelent a digitális ikerpár az ütemezésben képzeljük el, hogy megnyitjuk az ütemező alkalmazásunkat, amely a gyártóegységünk adatait mutatja a gyárban. Abban az esetben, ha a valós termelésben lévő gyártóegység adatai ugyanazt mutatják, mint amit az alkalmazásban láttunk, akkor beszélhetünk digitális ikerpárról ütemezési szempontból.

Ahhoz, hogy kiaknázzuk a valós termelésben használt digitális ikerpár által nyújtott előnyt szükséges, hogy a digitális iker ütemezési logikája tartalmazzon minden szabályt, amellyel egy érvényes, végrehajtható termelési szekvencia alakítható ki.

A digitális iker használatának előnye az ütemezésben

Ez a termelési szekvencia egyenlő vagy jobb, mint az ütemező által manuálisan tudott kidolgozott szekvencia. Ennek az ütemezésnek a létrehozása az ütemezés manuális létrehozásához szükséges idő töredék részét vesz igénybe. Ebben az esetben átválthatunk manuális kezelésről az erőforrások rendszereken keresztüli kezelésére. a rendszer használata a folyamat kezeléséhez lehetővé teszi:

A gyors újra ütemezést, például naponta vagy még gyakrabban a változások nyomonkövetése érdekében

Több ütemezés futtatását a „mi történik ha” alternatívák felderítése érdekében    

További előnyök az esettanulmányok alapján:

  • jelentős javulás az ügyfélszolgálatban több területen
  • nagymértékben javul a termelékenység
  • csökken az állomány érték, amely biztosítja a kívánt ügyfélszolgálati minőséget
  • csökken az ütemezési erőfeszítés beleértve a

Kihívások digitális ikerpár használata estén:

A digitális ikerpár fejlesztése és használat során az jelenti a kihívást, hogy az adatok integrálása teljessége, valamint a pontos ütemezési képesség biztosított legyen.

Ha gyakran értekezünk a termelési problémákról és prioritásokról, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a digitális ikerpárunk nem megfelelően lett kifejlesztve.

Konklúzió

A digitális iker hasznos eszköz lehet az ütemezésben, ha megfelelően kerül fejlesztésre. Az ütemezés nagymértékben automatizálható, amely nem csak a sebességet, pontosságot és termelékenységet növeli, csökkenti az ütemezéshez szükséges munkaerőt is.

Leave a Reply