Proform, a csőalkatrészek gyártója, Preactor APS-t használ a gyártás hatékonyságának 87% -os növelésére

Az 1967-ben Lyon-ban alapított Proform komplex csőszerkezetek gyártásával foglalkozik. Mára olyan iparágak beszállítójává vált, mint a vegyipar, papírgyártás, élelmiszeripar, gyógyszeripari, repülőgép gyártás és autóipar. A vállalati know-how magában foglalja a hideghajlítást, a végformázást, a hidroformázást, a préselést és a hegesztést.

A vállalat 210 alkalmazottal és 40.000 m2-es létesítménnyel rendelkezik, éves bevétele 28 millió euró, amelynek több mint 60 százalék exportból származik. Rendelkezik továbbá márkakereskedő-hálózattal, amely több mint 40 országot foglal magában.

A Proform gyors növekedése, a különböző típusú alakrészek gyártása és a határidők betartása, valamint a gyártási kapacitás növelése indukálta az excel elhagyását és fejlett ütemező eszköz bevezetését. Az 1500 folyamatos munkarend, 5000 tervezési művelet 12 gyártási területen, valamint a 260 munkaközpont lekezelésére a Preactor APS-t választották. 

Az ERP rendszer kezeli a végtelen kapacitástervezést és a tételjegyzéket. A megrendelések a Preactor APS-be kerülnek, amely biztosítja a kommunikációt egyrészt a MES rendszer felé, ezáltal frissül a tervezés a workshop műveletek státusza alapján, valamint a számítógépes karbantartáskezelő rendszer (CMMS) felé, amely továbbítja a karbantartási műveletek kéréseit.

A Preactor APS-t a mérnöki osztály használja a termelés ütemezésére, továbbá az értékesítési részleg is erre támaszkodik a szimulációk elvégzése és a megrendelések tervezése során, amely segít abban, hogy megértsék a terhelés mértékét és a folyamatban lévő rendelésekre gyakorolt hatását.

Preactor APS használatának előnyei:

”Húsz év leforgása alatt húszszorosára nőtt a terhelés.” – állítja Frédéric Bréchon, gyártásütemezési menedzser

A Preactor APS használata segít:

  • időben felismerni a kritikus eseményeket
  • a határidők betartásában
  • optimalizálni a gyártási alapanya
  • lecsökkenteni a gyártási hulladékot
  • a projektmenedzsment fejlesztésében
  • a gyártási kapacitás növelésében

Teljes mértékben megbízunk a Preactor APS rendszerben. Amikor a tervezési részleg határidőt ad meg belsőleg vagy az ügyfeleknek az értékesítési osztályon keresztül, tudjuk, hogy azt a határidőt betartják.

Bővebben itt olvashat az esettanulmányról: https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/our-story/customers/proform/55592/

Leave a Reply