Process Simulate: munkakörnyezet és folyamatok tervezése social distancing irányelvek figyelembevételével

Az alábbi rövid videó jól összefoglalja a Process Simulate képességeit, és megmutatja, hogyan lehetséges az összeszerelési folyamatok újraindítása a biztonsági tényezők figyelembe vétele mellett.

A Process Simulate Human használatával beazonosítható és lecsökkenthető a social distancing irányelvek betartásához szükséges munkakörnyezet változások hatása.

A videó bemutatja a régi, koronavírus előtti standard munkamentet. Ezt követően bemutatja, hogy a régi munkakörnyezet és folyamatok használatával nem biztosíthatók a social distancing irányelvek. Látható, ahogy a dolgozók egymás terébe bekerülve veszélyeztetik a megfelelő távolság betartását. A probléma megoldását a munkakörnyezet átalakítása eredményezi. Az átalakítás pedig leképezésre és tesztelésre kerül Process Simulate használatával. Védőfalak kerülnek a dolgozók közé, továbbá maszkot viselnek a dolgozók. Az alkatrészek begyűjtése pedig egy új dolgozó beiktatásával valósul meg. Ezáltal biztonságos munkakörnyezet és hatékony munkafolyamat alakul ki.

A Process Simulate használatával még a bevezetés előtt szimulálhatók és tesztelhetők az alternatív munkaállomás-tervek és folyamatok, biztosítva az alkalmazottak termelékenységét, hatékonyságát és biztonságát.

Process Simulate Human

A Siemens iparágvezető Jack technológiára épülő Process Simulate Human egy emberi szimulációs eszköz, amely lehetővé teszi a terméktervezés ergonómiájának javítását és az munkafolyamatok finomítását. A Process Simulate Human emberközpontú tervezési eszközöket biztosít a virtuális termékek és a virtuális munkakörnyezetek ergonómiai elemzéséhez.

Process Simulate Human változtatható női és férfi modelljeinek használatával lehetőség van többféle emberi populáció és különböző faktorok, mint például sérülések kockázata, felhasználói kényelem, elérhetőség vizsgálat, a látótávolság vizsgálat, energiafelhasználás, fáradtság vizsgálat stb. figyelembevétele mellett tesztelni a munkaállomást és munkafolyamtokat. A szoftver használata jelentős költség- és időmegtakarítást eredményez azáltal, hogy javítja termékminőséget és a folyamatok megvalósíthatóságát a termék életciklusának korai szakaszában. Ezen felül könnyedén integrálthatók az emberi tényezők és az ergonómiai tényezők a termék életciklusának tervezési és validációs szakaszaiba. A Process Simulate Human használata az ergonómiai és emberi tényezők értékelési technikáinak, valamint a legújabb vizualizációs és szimulációs képességeknek köszönhetően jelentős versenyelőnyhöz juttatja a vállalatokat.

Az eredeti cikk itt érhető el: https://blogs.sw.siemens.com/tecnomatix/video-design-your-workstation-and-processes-to-restart-assembly-manufacturing/?fbclid=IwAR3v5ZVh9-pDwLh9mrTZTvp5HNeKrU1O-nIdwu5Sqa0dzTLRdkr8EK_HoFc

Bővebb információ a Plant Simulation social distancing lehetőségeiről: Social disctancing elősegítése Plant Simulation használatával

Leave a Reply