Karácsonyi gyár – mert az ajándékoknak kész kell lenni időre

A karácsonyi készülődés az egyik logisztikailag legbonyolultabb feladata az évnek… ez igaz a karácsonyi digitális gyárra is. Az alábbi cikkben a fő területeit nézzük meg a gyárnak, és a végén egy látványos videóban nézzük meg a gyár működését.

Az egyik legfontosabb a raktár kezelése és a szánok időben történő pakolása. Itt a Mikulás SAPka rendszerből származó gyermekigények alapján kell a megfelelő csomagokat összerakni.

Hasonlóan fontos terület a gyorsreagálású szánok feltöltése, amelyek a kisebb csomagokat viszik ki a világ minden tájára. Itt a csomagok összeállítása one-piece-flow elvet követ, és nagyon fontos a takt idők tartása, mert ha késünk, akkor a sor végén lévő hóemberek elolvadhatnak….

Ajándék nincs doboz nélkül. A legfontosabb komponens a manuális dobozgyártás, kivágás és hajlítás. Ezek a sorok JIC (Just in Christmas) rendszerben szállítják be a dobozokat a csomagoló soroknak.

A videó ezeket a folyamatokat mutatja be részletesen.

Természetesen a gyárban fontos a legtöbb tevékenység érintésmentes megoldása, ebben a Plant Simulation Social Distancing könyvtára segít, amiről itt olvashatunk: Social distancing Plant Simulation (digitalisgyar.com)

Leave a Reply