Csokoládé gyártás szimulációja a Plant Simulationben

A modellben csokoládé szelet gyártást szimulálunk, amely olyan technológiát jelent, ahol vegyesen megtalálhatók a tartályok, mint folyamatos technológiai egységes. Továbbá megtalálhatók a szakaszos működésű porciózó állomások.

Példák

A Siemens Plant Simulation több mint 100, előre elkészített gyakorlati példán keresztül segíti a felhasználókat. A mintapéldák megtalálhatók a kezdőkép Example Models ikonra kattintva a Small Examples pontban.

A példa az alábbi útvonalon érhető el miután a Small Examples-re kattintottunk:

(Fluids \ Free-flowing Materials \ Chocolate Bar Production)

Szimuláció az élelmiszeriparban

A megnyitott 3D-s projekt:

A modellben a FluidSources szolgáltatja a hozzávalókat, mint tej, cukor, kakaó.
Ezek az alapanyagok a csöveken keresztül átkerülne a saját puffereikbe (TankCocoa, TankSugar, TankMilk), ahol átmenetileg tárolásra kerülnek mielőtt a Mixerbe tovább folynának. A Mixer keveri össze a megfelelő mennyiségű anyagokat és állítja elő a közbenső csokoládé alapanyagot. A csokoládé alapanyag a következő keverőbe MixerStirrer kerül, ahol megfelelő állagúra lesz keverve. Az utolsó mixer hozzákeveri a megfelelő mennyiségű csilit.

A kész folyékony csokoládé a porciózó állomáshoz folyik át, amely végül egyedi csokoládé szeletekre alakítja azt. A csokoládé szeleteket már szállítópálya viszi tovább.

A modellben használt objektumok közül a tartály objektumot célszerű megvizsgálni.
Az Attribútumai között megtalálhatók az átfolyás értékek, tartály méretek.

A tartály objektummal szorosan összefügg a cső objektum is. A cső objektum Outflow rate értéke van hatással a tartály feltöltési- és leürítési sebességére.

A fenti példa kiválóan bemutatja, hogy hogyan lehet vegyes: folytonos és szakaszos működésű technológiák értékáramát szimulálni, amely alapján a hatékonyságnövelési intézkedések megvalósíthatók.

Leave a Reply