Granado jelentős eredményeket ér el a Siemens fejlett tervezési és ütemezési megoldásával

Granado Brazília legrégebbi gyógyszertára, amelynek gyökerei 1870-ig nyúlnak vissza. A szerény eredetű Rio de Janeiro-ból származó gyógyszertár gyorsan bővült, gyárakat szerzett és épített. Az első granadói üzlet 1917-ben nyílt meg Rio de Janeiro szívében, a császári palota előtt, ahol ma is működik.

A Phebo, az ország első luxus parfümériája az 1930-as években indult a parai Belemben (az Amazonas régiója), és a brazil generációk által dédelgetett ikonikus márkát építette be a társaságba.

A Granado eredeti tulajdonosainak jövőképét követve a vállalat fenntartja történelmi DNS-ét, ugyanakkor releváns marad a mai világban. A vállalat Brazília egyik legjobb példája a sikereknek, a minőségnek és az innovációnak az egészségügy, a higiénia, a kozmetikumok, a parfümök és a testápolás területén.

Korszerűsítés a Granadonál

A Granado nemrégiben megkezdte ipari üzemeinek, termékcsaládjainak és üzleti irányítási rendszereinek korszerűsítését. A vállalatnak jelenleg egy modern ipari parkja van a brazíliai Japeri-ben, öt különböző terméksorral a különböző termékcsaládok számára: gyógyszerek, kozmetikumok, viaszok, gyertyák és sminkek, aeroszolok, testápolók és szappanok. Minden termelési terület különböző folyamatokat használ, és különféle csúcstechnológiákat alkalmaz, nagyon magas szintű automatizálással.

Granado olyan üzleti modellt ölel fel, amely a fogyasztókat szolgálja egy kiskereskedelmi lánccal, amely Brazília szerte drogériákból, illatszerüzletekből és szupermarketekből áll, több mint 60 cégboltban Brazíliában és három külföldi üzletben (Franciaország, Spanyolország, Portugália).

A kihívásoknak való megfelelés az Opcenter APS segítségével

Granado nagyratörő elképzelése magában foglalta az export növelésének és a márka további megalapozásának vágyát az új termékvonalak intenzív nemzetközi bevezetésével. E célok elérése jelentős kihívások elé állította a vállalat ellátási lánc menedzsmentjét és gyártási tevékenységét. A jövőkép megvalósításának elsődleges akadályai a készlet csökkentése, a termelés tervezésének és ütemezésének dinamikájának növelése, az anyagellátás javítása és a munkaerő-felhasználás optimalizálása volt.

Ezeknek a kihívásoknak való megfelelés érdekében a Granadónak jobb folyamatokra és szoftverekre volt szüksége, ezért megkezdte egy új fejlett tervezési és ütemezési (APS) eszköz keresését. A választás egyértelmű volt, miután a vállalat értékelte az Opcenter ™ Advanced Planning and Scheduling (Opcenter APS) szoftvert. Az Opcenter az Xcelerator része, a Siemens Digital Industries Software átfogó és integrált szoftver- és szolgáltatásportfóliója.

A Granado átfogó telepített bázisa és kliens referenciái miatt vette át az Opcenter APS-t. Bevezetéshez a Tecmarant, a Siemens Smart Expert Partnerét tapasztalataik, szolgáltatási színvonaluk és a kiválasztási folyamatban bemutatott értékajánlat alapján választották meg.

“Azért választottuk a Tecmarant, mert a technikai tudás és tapasztalat legjobb kombinációját kínálta” – mondja Ricardo Stoeterau, a granadói gyártástervező és ütemező és raktárvezető. „Különböző gyártási forgatókönyveket mutattak meg nekünk az Opcenter APS-ben, ahol más változókkal együtt a munkaerőnket tekinthetjük termelési korlátnak. Ez segített nekünk dönteni és előrelépni. ”

Minden egyben megoldás

Sok vállalat nem veszi észre, hogy a termelés megtervezése és ütemezése két különböző témakör, egymást kiegészítő, de különálló, mert mindegyik különböző kérdésekre válaszol.

Az első különbség az, hogy bár a tervezés közép- és hosszú távú döntéseket támogat, az ütemezés rövid távon szól. A tervezés során a vállalatoknak általában időcsoportokkal kell dolgozniuk, gyakran összesített kereslettel vagy kapacitással és bizonyos szintű absztrakcióval. Például a termelési korlátozások kevés részletével arról, hogy mit, mikor, mennyit, hova kell készíteni, és milyen erőforrások és anyagok szükségesek a kereslet kielégítéséhez.

A gyártás ütemezése viszont a dolgok elkészítésének legjobb folyamatáról szól, ideértve a gyártási területek közötti szekvenálást és szinkronizálást, de foglalkozik a prioritások azonnali változásával, a korlátozásokkal és az ütközések kezelésével is, például órák vagy napok. Itt a részletek számítanak, mert kulcsfontosságúak a megvalósítható termelési tervek elkészítésében.

A helyzet felmérése után a Tecmaran bemutatta Granadónak a tervezés és az ütemezés megoldását, hogy megfeleljenek a követelményeiknek és a stratégiai céljaiknak. A tervezési megoldást az Opcenter PL szoftverrel fejlesztették ki.

Az Opcenter PL-t három kulcsfontosságú elem alapján modellezték az ügyfelek igényeinek teljes kielégítésére: felszerelés és munkaerő-kapacitás korlátok, önálló és függő igényű termékek tervezése, anyagigény és tervezés. Az Opcenter SC rövid távra összpontosít a napi kihívások kezelésére, de a tervezési folyamat támogató eszközeként is működik, amikor a kereslet kielégítéséhez szükséges anyagokat kell kiszámítani. A legfontosabb az, hogy több különböző forgatókönyvet hozzon létre, hasonlítsa össze és hozzon döntéseket arról, hogy mi a legjobb a vállalat számára.

A házon kívüli funkciók mellett az Opcenter APS erőteljes alkalmazás-programozási felülettel (API) rendelkezik, amely lehetővé teszi a fejlett ütemezési megoldás teljes konfigurálását és testreszabását, hogy megfeleljen a nagyon specifikus ügyféligényeknek. Granado esetében az Opcenter SC négy fő elemre épült: ütemezési szabály, rendelés-előállítás, megrendelés-átalakítás és az anyagfogyasztás kiszámítása.

Az Opcenter SC az anyagfogyasztás kiszámítására van beállítva, de lehetővé teszi az ütemtervek elkészítését az anyaghiány ellenére. A kapott ütemtervet ezután kiszámítják és tájékoztatják az anyagszükségletről bármely gyártási forgatókönyv esetén. Ezek az információk fontosak az anyagbeszerzés bármilyen újbóli ütemezésének, valamint az új vészhelyzeti igényeknek, valamint a kommunikáció és a szinergiák javításához a gyártástervezés, valamint az ütemezési és beszerzési részlegek között.

Forrás: Granado realizes significant results with Siemens’ advanced planning and scheduling solution | Siemens Digital Industries Software

Leave a Reply