A Grupo Tigre az Opcenter (Preactor) APS segítségével közel 50 százalékkal csökkenti a készletet

A Grupo Tigre Brazília vezetője az építkezések műanyaggyártásában és az egyik legnagyobb a világon. A Grupo Tigre 40 országban működik kilenc nemzeti gyár és 12 külföldi gyár révén Argentínában, Bolíviában, Chilében, Kolumbiában, Ecuadorban, az Egyesült Államokban, Paraguayban, Peruban és Uruguayban.

A csövek és csatlakozások szegmensében a Grupo Tigre körülbelül 4500 terméket állít elő, többnyire injektálva vagy extrudálva. Ilyen nagy készletmegőrző egységek (SKU) mellett a gyártás szekvenálása időigényes feladat.

Az injektálási / extrudálási üzlet számos változót tartalmaz, amelyek kezelése bonyolult a megfelelő szoftver nélkül, ideértve az alternatív öntőformákat, a munkaerő korlátozását, a cserecsapatokkal kapcsolatos korlátozásokat (beállításokat), az alapanyagigényeket és az összetevőket. Annyi változóval a dinamikus környezetben a gyártástervezési és ütemezési részleg számára a Grupo Tigre és a partner NEO szövetséget kötött az Opcenter Advanced Planning and Scheduling (APS) szoftver bevezetésére a Siemens Digital Industries Software-től. Az Opcenter APS javítja a Grupo Tigre folyamatát a termelési ütemtervek előállításához és újratervezéséhez, a munka közbeni munka csökkentéséhez, a beállítások optimalizálásához és az anyagok dinamikus elemzéséhez.

A megoldás

Az Opcenter APS, az Xcelerator része, a Siemens Digital Industries Software átfogó és integrált szoftver- és szolgáltatásportfóliója elengedhetetlen a csöveket és szerelvényeket gyártó egységek számára. A Grupo Tigre ütemezési folyamatát hetente hajtják végre. Amint az adatok betöltődnek az Opcenter APS-be, generálódnak a tervezett gyártási rendelések, feltárva az összes tétel (BOM) szintjét, figyelembe véve a félkész termékkészleteket is. Ezen megrendelések alapján elemzik a nyersanyagigényt, kiemelve, hogy mely anyagok hiányoznak részben és / vagy teljesen.

Az Opcenter APS magas szintű digitalizációt kínál, amely azonnal felgyorsítja a gyártási folyamatokat, és segíti a gyártókat a váratlan változásokra való azonnal reagálásban. Az Opcenter APS-t kifejezetten ennek az igénynek a kielégítésére fejlesztették ki, fejlett algoritmusok segítségével, amelyek egyensúlyban tartják a keresletet és a kapacitást az elérhető gyártási ütemtervek előállítása érdekében.

A rendeléssorozat figyelembe veszi a gyártás technológiai korlátozásokat, például a munkaerő rendelkezésre állását és az átállásokat is. A gépek és a formák kombinációinak összetettsége miatt a NEO személyre szabott ütemezési szabályt dolgozott ki a Grupo Tigre automatizálására és pontosabb terveinek előállítására. Ezt az algoritmust az Opcenter APS alkalmazásprogramozási felület (API) ereje és rugalmassága tette lehetővé az átállások minimalizálása és az erőforrások kiegyensúlyozása érdekében, hogy a gépek egyenletes terhelését hozzák létre.

Az eredmények

Mielőtt az Opcenter APS-t bevezették a folyamatukba, a gyártási rendeléseket manuálisan hozták létre. Ma automatikusan létrehozzák őket az SAP vállalati erőforrás-tervezés (ERP) szoftverben, ami jelentősen növeli az ütemezés hatékonyságát. Az ellátásmenedzsment is profitál, és most heti állapotjelentést kap az anyaghiányról és prioritásaikról, hogy támogassa a beszállítókkal folytatott konzultációkat.

A speciális ütemezési algoritmus révén az Opcenter APS csoportosítja az azonos jellemzőkkel rendelkező megrendeléseket, minimalizálva az átállásokat és növelve a gép termelékenységét. A szekvenálás figyelembe veszi az összes gyártási korlátot, ami megvalósítható ütemtervet eredményez. Ez az ütemterv betartásának (tervezett és megvalósult) jelentős növekedését eredményezte 47 százalékról 95 százalékra.

Ezenkívül a projekt támogatásához konfigurált jelentések elemzik és segítik a döntéshozatali folyamatot. Mostantól megfigyelhető az egyes gépek váltásonkénti terhelése, a munkaerő mennyisége és a beállítási idők. Ez nagyobb gyártási betekintést generál.

Jobban áttekintve a gépeket, korszerűsítve a rendelés-előállítási folyamatot, valamint az egyéb belső műveleteket, az Opcenter APS lehetővé teszi a Grupo Tigre számára, hogy közel 50 százalékkal csökkentse a készletszintet.

KIHÍVÁSOK

– A kézi megrendelések készítése időigényes és költségigényes volt
– Túl sok volt a kezelendő komplex változó
– A termelési ütemtervnek a vállalati optimumot kellett előállítania


EREDMÉNYEK

– Automatikusan létrejönnek a megrendeléseket az SAP ERP-ben
– A terv és a határidők betartása 95 százalékra nőtt 47 százalékról
– Közel 50 százalékkal csökkent a készlet

Forrás: Grupo Tigre uses Opcenter APS to reduce inventory by nearly 50 percent | Siemens Digital Industries Software

Leave a Reply

Discover more from DIGITÁLIS GYÁR

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading