Üzleti folyamatok digitalizálása low-code alkalmazásokkal

Kérések, áttekintések, jóváhagyások, változtatások, eszkalációk, elutasítások stb. – ezek a feladatok aligha jelentik a munkafolyamat jéghegyének csúcsát. Garner szerint „a szervezetek 70 százaléka még mindig papír alapú tevékenységekre támaszkodik a kritikus üzleti folyamatokban.” Manuálisvagy hibás folyamatok – és régről megmaradt rendszerek – gyakorlatilag minden szervezetben léteznek.

Az alkalmazottak a táblázatok és táblázatkezelők csapdájában vannak, vagy sok egymáshoz nem kapcsolódó rendszerben, vagy akár papíralapú folyamatokban ragadtak. Nagy az igény egy rugalmas, jövőbiztos eszközre a folyamatok automatizálására és az általános működési hatékonyság növelésére.

Amikor a Siemens Digital Industries Software Europe szembeszállt ezekkel a kihívásokkal saját foglalási rendszerében, egy low-code megoldáshoz fordult szállítóik összekapcsolása, az eszközök információinak központosítása, valamint a foglalási folyamatok elérése és egyszerűsítése érdekében. A low-code megoldások, mint például a Siemens által épített és használt megoldások, a kódolási ismeretek előfeltétele nélkül is lehetőséget adnak a cégeknek az alkalmazásfejlesztéshez, így gyorsan létrehozhatnak személyre szabott, egyedi üzleti igényeiknek megfelelő alkalmazásokat.

Saját esettanulmány

A Siemens Digital Industries Softwarenek egy megoldásra volt szüksége a szponzori információk kezelési és foglalási folyamatának optimalizálásához. A virtuális globális eseményektől a pálya melletti vendéglátáson át a gyárlátogatásokig kommunikálniuk kellett az eszközök elérhetőségét, és egyszerűsíteniük kellett a foglalást a belső és külső felhasználók számára, beleértve az értékesítési személyzetet, a menedzsereket és a partnereket. Ez az igény még hangsúlyosabbá vált a járvány hatására, amely új kihívásokat támasztott a virtuális rendezvényekkel, például a virtuális gyárlátogatással szemben.

E problémák megoldása érdekében a Siemens a Mendix™, egy piacvezető low-code fejlesztői platformot használta fel, amelyet a Siemens 2018-ban vásárolt meg, hogy kifejlessze a szponzori eszközfoglalási rendszert (SSABS), egy olyan alkalmazást, amely a szponzori szerződéseikből származó eszközhasználatot kezeli. A Mendix lehetőségei a Siemens számára:

  • Együttműködés az üzleti szakértők és fejlesztők között
  • Integrálható rendszerek a zökkenőmentes adathozzáférés érdekében, még a régebbi rendszerek esetében is
  • Méretezés a változó üzleti igényekkel

Low-code megoldások használata az üzleti folyamatok automatizálására – Együttműködés az üzleti szakértők és fejlesztők között

A low-code megoldások áthidalják az üzleti műveletek és a fejlesztők közötti szakadékot, lehetővé téve a többfunkciós csapatok számára a kommunikációt és az együttműködést a fejlesztési folyamat során. Ez biztosítja, hogy az alkalmazások rövidebb idő alatt érjék el a várt eredményeket.

Mindössze három hét alatt a Siemens üzleti partnerei IT-fejlesztőkkel együttműködve létrehozták az SSABS alkalmazást, amely végigvezeti a felhasználókat a teljes foglalási folyamaton anélkül, hogy további képzést igényelne.

Ha a munkafolyamatok és folyamatok nem könnyen hozzáférhetők, nem automatizálhatók vagy méretezhetők, az jelentős hatékonysághiányhoz vezethet. A low-code azonban olyan eszközöket adhat a vállalkozásoknak, amelyek segítségével feloldhatják és integrálhatják a különböző rendszerekből származó adatokat, még a régi rendszerekből is. Ez az alapja a teljes automatizált üzleti folyamat végpontok közötti átláthatóságának.

A Mendix-alapú alkalmazással az SSABS teljes áttekintést biztosít a munkafolyamatról. Mostantól a kérelmező közvetlenül kommunikálhat a szponzorokkal a folyamat során, jelentősen növelve a hatékonyságot.

Az üzleti prioritások dinamikusak és folyamatosan változnak. A low-code segítségével létrehozott megoldások méretezhetők, adaptálhatók és hordozhatók, így a vállalatok gyorsan módosíthatják a meglévő folyamatokat és megoldásokat a változó üzleti követelményeknek megfelelően.

Az SSABS segítségével a Siemens elemezni tudja az eszközhasználatot. Az elemzésből származó betekintések alapján tudományos elemzéseken alapuló folyamatos optimalizálást valósíthatnak meg, például éves szponzori kérelmeket.

A Siemens Digital Industries Software Europe központosított, méretezhető és felhasználóbarát szponzoráló eszközkezelő alkalmazást hozott létre low-code segítségével. Az alkalmazás fejlesztése óta javította a szponzorok eszközeinek kihasználását az értékesítési referenciákhoz és a marketingeseményekhez, valamint egyszerűsítette az eszközfoglalás és a kézbesítés folyamatát.

Bővebben: Low-code development use cases | Mendix (siemens.com)

1 Response

  1. 2023.06.16.

    […] A platform lehetővé teszi a vállalkozások számára a valódi agilitást vagy az agilitás következő szintjét a fejlesztési folyamat egyszerűsítésével. Az üzleti folyamatok digitalizálása a Mendix egyik legfontosabb felhasználási területe: Üzleti folyamatok digitalizálása low-code alkalmazásokkal – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgya… […]

Leave a Reply