Mi a Mendix?

A Mendix egy nagy termelékenységű alkalmazásplatform, amely lehetővé teszi mobil- és webes alkalmazások létrehozását és folyamatos fejlesztését. A Mendix Platform célja, hogy felgyorsítsa a vállalati alkalmazások szállítását az alkalmazásfejlesztés teljes életciklusa során, az ötleteléstől a telepítésig és a használatig.

A Mendix alacsony kódú (low code) eszközöket kínál a kiterjedt és hatékony asztali alapú vizuális alkalmazás-modellező Mendix Studio Pro segítségével, amely professzionális fejlesztők számára készült, és integrálható más környezetekkel a képességek bővítése érdekében.

Ennek a kód nélküli és alacsony kódú kombinációnak az eredménye, hogy az üzleti területek szakértői (például elemzők és általános fejlesztők) szakértő fejlesztőkkel együtt dolgozhatnak a sokkal magasabb szintű összehangoltság és felgyorsított fejlesztés érdekében. Ezenkívül a Mendix Platform felhőalapú architektúrája és automatizálási eszközei támogatják a magas rendelkezésre állású vállalati szintű alkalmazások telepítését, kezelését és felügyeletét.

A Mendix egy minden az egyben nagy termelékenységű szoftverfejlesztési platform, amely lehetővé teszi mobil- és webalkalmazások létrehozását, üzembe helyezését, karbantartását és fejlesztését.

A platform lehetővé teszi a vállalkozások számára a valódi agilitást vagy az agilitás következő szintjét a fejlesztési folyamat egyszerűsítésével. Az üzleti folyamatok digitalizálása a Mendix egyik legfontosabb felhasználási területe: Üzleti folyamatok digitalizálása low-code alkalmazásokkal – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

A Mendix egy alacsony kódú szoftveralkalmazás-platform, amelyet a „2021 Gartner® Magic Quadrant™ for Enterprise Low-Code Application Platforms” és a „Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms for Professional Developers, 2021 II. negyedév” a piacvezetők közé soroltak.

Sőt, a Mendix alkalmazásfejlesztő szoftver mind a kód nélküli, mind az alacsony kódolású eszközöket kínálja, mindkét világból a legjobbat nyújtva: a kód nélküli építés egyszerűségét és az alacsony kódú funkcióknak köszönhetően elérhető szoftverkomplexitást.

A Mendix Studio Pro egy átfogó asztali alkalmazás, amelyet a fejlesztők használhatnak összetett logikával, integrációkkal és szükség esetén a szükséges egyéni kódolással rendelkező alkalmazások létrehozására.

Az alacsony kódú és kód nélküli eszközök a végső módja annak, hogy egyszerűsítsék és automatizálják az alkalmazásfejlesztési folyamatot, és ezáltal egyszerűsítsék és felgyorsítsák a digitális termékek piacra jutását.

Ez egy kicsit túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, ezért azt gondolhatnánk, hogy a Mendix egyszerű megoldás. Valójában a platform egy nagyon átfogó eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy különféle szoftvermegoldásokat készítsenek, többek között:

 • Progresszív és reszponzív webes alkalmazások
 • Valóban natív mobilalkalmazások a React Native-en alapulnak
 • Belső eszközök alkalmazáson belüli együttműködési és tesztelési megoldásokkal
 • Meglévő rendszerekkel integrált, dinamikus, ügyfélbarát alkalmazások
 • Mindezt kis kódolással vagy kódolás nélkül is el lehet érni.

A Mendix alkalmazásplatform használatának előnyei

Milyen előnyei vannak a Mendix alkalmazásfejlesztési használatának a hagyományos, egyedi megközelítéssel szemben? Nézzük meg közelebbről a megoldás néhány előnyeit.

Rugalmas marad, és gyorsan alkalmazkodik a változó üzleti igényekhez

A digitális termékek készítésének egyik legnagyobb kihívása a folyamatosan változó üzleti környezettel való lépéstartás. A no- és az alacsony kóddal még soha nem volt ilyen egyszerű a rugalmasság és a helyzethez való alkalmazkodás.

A fejlesztési folyamat akár 7-szeres sebességnövekedése

A Mendix bevezetése mindenekelőtt segíthet vállalkozásának javítani a fejlesztőcsapatok hatékonyságát és termelékenységét. Akár 7-szeresére is felgyorsíthatja a termékfejlesztési folyamatot, így sokkal gyorsabban vezetheti be az új megoldásokat.

Teljesen natív mobilalkalmazások létrehozása

A Mendix szoftverplatform nem csak alacsony és kód nélküli építőelemek használatát teszi lehetővé, hanem natív mobilalkalmazások létrehozását is a React Native alapján.

Mindent az egyben életciklus-kezelés

A Mendix lehetővé teszi digitális terméke teljes életciklusának kezelését. Ez egyetlen megoldás az összes ötletelési, létrehozási, telepítési, tesztelési és karbantartási folyamathoz.

Erősebb üzletépítés – IT-partnerségek

Az üzletnek és a fejlesztésnek kéz a kézben kell járnia. Időnként azonban a kettő szükségleteinek és igényeinek ötvözése némi kihívást jelenthet. Az alacsony kódú Mendix eszköz segíthet ezen változtatni, mivel egyszerűen használható megoldást kínál mind az üzletemberek, mind a műszaki szakemberek számára.

Sikertörténet

Az alábbi cikk egy Mendix sikertörténetet mutat be: RPA mendix (digitalisgyar.com)

Kezdje el használni már ma!

Kezdje el használni a Mendixet már ma, teljesen ingyen: Low-code Application Development Platform | Mendix

2 hozzászólás

 1. 2023.06.18.

  […] A Mendix alap bemutatóját itt olvashatja: Mi a Mendix? – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com) […]

 2. 2023.06.28.

  […] Bővebben a Mendixről: Mi a Mendix? – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com) […]

Leave a Reply