A Mendix 10 tovább erősíti a vezető pozícióját a vállalati digitalizációt támogató low-code fejlesztőeszközök piacán

A Mendix, a Siemens üzletága és a modern vállalati alkalmazásfejlesztés globális vezetője, bejelentette a Mendix 10 általános elérhetőségét, az iparágvezető alacsony kódú platform eddigi legerősebb kiadását. A Mendix 10 egy sor olyan újítást vezet be, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy megfeleljenek a soha nem látott szoftverigényeknek azáltal, hogy lehetővé teszik a vállalati szintű digitális megoldások gyors létrehozását és kezelését.

A szervezetek minden iparágban szembesülnek azzal a kihívással, hogy a gyors változások mellett üzleti eredményeket érjenek el. Sokan új modellek felé fordulnak, hogy gyors és nagyszabású innovációt hozzanak létre. Az előrelátó vállalkozások professzionális fejlesztőkből és üzleti technológusokból álló csapatokat alkotnak, felvértezve őket egy platformmal a digitális megoldások összeállítására, valamint a képességek és adatok kifinomult könyvtárainak gondozására a vállalat és a kiterjesztett ökoszisztéma egészéről.

Jon Evans, a menedzselt digitális átalakításért felelős alelnök elmondta: „A Mendix folyamatosan olyan új funkciókkal szállítja a főbb kiadásokat, amelyek ösztönzik és motiválják csapatainkat. A Mendix Connect, a Workflow és az AI a következő szintre emelte képességeinket. Ez az innováció folytatódott a Siemens felvásárlásával, amely jelentős összegeket fektetett be a K+F-be, így elkészült egy átfogó termékterv.”

A legerősebb alacsony kódú IDE, tele termelékenységi fejlesztésekkel

A Mendix 10-et fejlesztők készítették a fejlesztők számára, hogy a piacon elérhető legintuitívabb és leghatékonyabb alacsony kódú integrált fejlesztői környezetet (IDE) biztosítsák. A legfontosabb újdonságok a mindenütt jelenlévő Git-terméken alapuló verzióvezérlés, frissített REST- és adatbázis-csatlakozók, a vizuális adatszűrők, a tervezési vezérlők; az Excelből készített alkalmazások és a PDF dokumentum generátor.

James Payne, a Toyota North America vezető szoftvermérnöke elmondta: „A Mendix 10 Bétát kifejezetten azért töltöttem le, hogy teszteljem a „Táblázat az alkalmazásba” funkciót, és bemutassam üzleti közreműködőink számára az alkalmazások létrehozásának egyszerű használatát. Ez a funkció mélyreható hatással lesz arra, hogy felhasználóink gyorsabban elkészíthessék a munkájukhoz szükséges megfelelő alkalmazásokat.”

Az év végén a Mendix 10 bevezeti a Studio Pro IDE MacOS-alapú verziójának bétaverzióját is. Szintén érkezik egy bővíthetőségi keretrendszer, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a Studio Pro-élményt beépülő modulokkal, varázslókkal, szerkesztőkkel és harmadik féltől származó termékintegrációkkal szabják testre.

A mesterséges intelligencia és az ML divatszóból az üzleti értékké

A Mendix élen járt az AI és az ML alacsony kódú közönséghez való eljuttatásában, és a Mendix 10 folytatja ezt a vezető szerepet. Azok a Mendix fejlesztők, akik a Mendix Assist-ot használták fejlesztésük felgyorsítására és tanácsaira, újabb eszközt kapnak, amely érvényesítési logikát generál az adatbevitelhez.

Az AI/ML-be való befektetés másik területe az AI-szolgáltatásokkal és ML-modellekkel dolgozó fejlesztőknek szól, hogy „okos alkalmazásokat” biztosítsanak. Míg számos Mendix-ügyfél kifinomult megoldásokat épített ki népszerű harmadik féltől származó szolgáltatások felhasználásával, mások szívesen ágyazzák be saját szabadalmaztatott ML-modelleiket a Mendix-alkalmazásokba. A Mendix 10-ben található új ML Kit lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy ezt tegyék: a Mendix Runtime-ba egy általános ML-keretrendszerekkel épített ML-modellt telepítsenek. A különféle keretrendszerekkel betanított modellek, a scikit-learntől a PyTorch-on át a TensorFlow-ig konvertálhatók Open Neural Network Exchange-vé (ONNX), a gépi tanulási modellek nyílt szabványává, majd közvetlenül integrálhatók a Mendix alkalmazásokba, biztosítva a nagy teljesítményt.

Scott Gaydos, az Impact Networking alacsony kódú csapatának vezetője a következőket mondta: „Nagyon izgatottak vagyunk a gépi tanulással kapcsolatos fejlesztések iránt, amelyeket a Mendix a Mendix 10-ben előterjeszt. Az ML Kittel kapcsolatos törekvésünk, hogy saját belső eszközeinket fejlesszük, amelyek képesek tanulni a felhasználói visszajelzések alapján, ami segít nekünk a régebbi eszközökkel és támogatással, és ez az a terület, ahol vállalkozásként haladunk.”

Ezek a képességek együttesen biztosítják a fejlesztői termelékenység és a szoftverminőség optimalizálását, valamint azt, hogy az adatok használhatók legyenek, és értéket nyújtsanak a vállalat számára.

Nagy előrelépés a folyamatos együttműködésben

A Mendix 10 az üzleti és informatikai együttműködés előrehaladásának jelentős múltjára épít a megoldások közös kidolgozásának és szállításának új szabványával. A Mendix 10 segítségével a szervezetek rangsorolhatják, megtervezhetik, nyomon követhetik és optimalizálhatják az alkalmazásportfóliókat, akárcsak egy tanácsadói tevékenység során, a platform új portfóliókezelőjében. A hagyományos fejlesztői csapatok vagy a fejlesztőkből és üzleti technológusokból álló modernebb fúziós csapatok kezelhetik a követelményeket, nyomon követhetik a fejlődést, és igazodhatnak a Mendix Epics Agile módszertanához. Azok a csapatok pedig, akik meglévő befektetéseiket szeretnék kamatoztatni a Jira-ban, közvetlenül a Mendix-től követhetik nyomon a történet előrehaladását és a verziókat az új Jira csatlakozóval.

Bővebben: Whats New | Mendix

Bővebben a Mendixről: Mi a Mendix? – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

Leave a Reply