AGV kezelés szimulációban

Az automatizálási törekvések egyik legfontosabb eleme az AGV egyre terjedő használata. A felhasználóinktól egyre több olyan kérdés érkezik, hogy a Plant Simulation mennyire támogatja az AGV-k használatát? Szerencsére nagyon magas szinten, modellezhetők a kötött útvonalas vagy szabadon mozgó AGV-k, az AGV-k különböző vezérlési módjai, az ütközés elkerülési stratégiák, stb.

Az alábbi cikkben pár példát gyűjtöttünk össze a Plant Simulation beépített példái közül az AGV-k használatának különféle eseteire.

1. példa

Modellezhetők a szabadon mozgó AGV-k az AGVPool és Marker objektumokkal anélkül, hogy útvonalakat kellene használnia.
Az AGV útvonala Markerek sorozatából áll. Ezt a szekvenciát a setRoute metódussal hozzárendelheti a Transporterhez. A DestinationWasReached megfigyelhető attribútum értékét False értékről True értékre változtatja, amikor a szállító elérte az útvonal utolsó jelölőjét.

2. példa

Itt bemutatjuk, hogyan hajt az AGV egy szállítószalag alatt, hogyan tölt be egy raklapot és forgatja azt vezetés közben. Miután az AGV elhelyezte az alkatrészt, visszahajt a kiindulási ponthoz a Markerek mentén, és felveszi a következő alkatrészt.

3. példa

Egy oda-vissza út során a Transporter számos termelési, tárolási és szállítási erőforráshoz megy. A Unit objektummal modellezett feldolgozóegységekben az A, B és C termékekre van szükség. Ezeket a termékeket a konténerekben szállítják, amelyeket a Container forrásobjektum generál. Az üres konténerek a hozzárendelt terméktípusnak megfelelően kerülnek az állomásba. A teli és üres konténereket különböző polcokon tárolják

Az oda-vissza út során a Transporter kicseréli a teli és üres konténereket. Ezt milkrunnak hívják. Csak annyi terméket szállít, amennyire szükség van. Az útvonalakat a be- vagy kirakodási folyamatok után olyan utasítások állítják be, mint pl.

Transporter.setRoute([Marker1, Marker2, Way1])

Az útvonalak Marker és Track típusú objektumokból állnak. A Track objektum szenzorok segítségével dönti el, hogy hol kell be- és kirakodni az alkatrészeket.

4. példa

Ez a modell egy varázslót mutat be a jármű Statisztika lapján megjelenő statisztikai értékek megjelenítéséhez. Így jól láthatóvá válnak a költségek berendezések kihasználtsági mutatói.

Leave a Reply